Polstoletno neprekinjeno delovanje MePZ Štefana Kovača

Razstava prikazuje pomembne mejnike v delovanju zbora in dosežene rezultate in uspehe, ki jih v 50. letih neprekinjenega delovanja zbora ni bilo malo

Prlekija-on.net, sobota, 18. marec 2017 ob 14:00
Razstava ob 50-letnici MePZ Štefana Kovača

Razstava ob 50-letnici MePZ Štefana Kovača

V torek, 14. marca, je bila v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti otvoritev razstave o 50-letnem neprekinjenem delovanju MePZ Štefana Kovača. Razstava prikazuje pomembne mejnike v delovanju zbora in dosežene rezultate in uspehe, ki jih v 50. letih neprekinjenega delovanja zbora ni bilo malo.

Na otvoritvi razstave je kroniko delovanja zbora predstavil predsednik Iztok Kodila, svoje igrive spomine na dolgoletno sodelovanje v zboru pa je z vsemi prisotnimi delil Miran Žilavec. Oba govornika sta se v svojih spominih zahvalila in čestitala vsem nekdanjim pevcem in zborovodjem, ki so ustvarjali polstoletno zgodbo o uspehu in s pesmijo negovali in ohranjali slovensko besedo.

Sedanji pevci in pevke MePZ Štefana Kovača so pod vodstvom zborovodje Tomija Bušinoskega zapeli štiri pesmi, k sodelovanju pa so povabili tudi vse nekdanje prisotne pevke in pevce, ki so ob sliki, pesmi in besedi obujali prijetne spomine na druženje, prijateljstvo, delo in ljubezen do glasbenega ustvarjanja. Razstava bo v Pokrajinski in študijski knjižnici na ogled vse do 31. 3. 2017, ko bo 50. letni koncert v Gledališču Park v Murski Soboti. Vabljeni k ogledu!


Več v Kultura in izobraževanje