Fifa World Cup Trophy v Sloveniji

Trofeja, ki jo bodo 11. julija v Johannesburgu podelili najboljši nogometni reprezentanci na svetu, je bila na ogled v Sloveniji

Dejan Razlag, sreda, 31. marec 2010 ob 09:47
Fifa World Cup Trophy

Fifa World Cup Trophy

Od 28. do 30. marca je bil v Sloveniji originalen pokal Svetovnega prvenstva v nogometu, ki ga bodo 11. julija v Johannesburgu podelili najboljši nogometni reprezentanci na svetu. Turneja FIFA World Cup Trophy Tour by Coca Cola se je začela 21. septembra 2009 na sedežu FIFA v Švici in se bo zaključila 4. maja 2010 v Južni Afriki.
V sklopu turneje se bo originalen pokal ustavil na 5 kontinentih, v 83 državah, v skupno 225 dneh, 30. marca 2010 pa so nogometni navdušenci originalni pokal lahko videli in se z njim slikali tudi v Ljubljani.

V torek, 30. marca 2010 je trofeja bila na ogled v šotoru, ki je bil postavljen na parkirišču pred vodnim mestom Atlantis v ljubljanskem BTC-ju. Tam so se gostje lahko s pokalom fotografirali, hkrati pa uživali pester zabavni program. Med drugim so si lahko ogledali animacijo uradne maskote svetovnega prvenstva Zakumija, igrali namizni nogomet, streljali na gol, se podpisovali v knjigo dobrih želja, igrali igre na Playstationu in si ogledali še krajši pregled nogometne zgodovine v 3D-nogomentem kinu.


Več v Slovenija