Predstavili izdelke kiparske kolonije Re:Pannonia in premierno kratki igrani film osnovnošolskih otrok

V Logarovcih je potekalo uradno odprtje in predstavitev izdelkov, ki so nastali na drugi mednarodni kiparski koloniji Re:Pannonia in premierno predstavljen kratki igrani film osnovnošolskih otrok

Prlekija-on.net, sobota, 28. oktober 2017 ob 19:42

V Art galeriji Jurak v Logarovcih 29a, je v petek, 27. oktobra, potekalo uradno odprtje in predstavitev izdelkov, ki so nastali na drugi mednarodni kiparski koloniji Re:Pannonia, ki je potekala od 3. do 8. julija letos v občini Križevci. Idejni vodja kolonije Robert Jurak, si vseskozi prizadeva in želi, da bi kolonija prerasla v festival. Umetniki, ki so ustvarjali v Prlekiji, so navdušeni nad lepo pokrajino in gostoljubnostjo domačinov, zato se v veseljem vračajo v te kraje.

Na otvoritvi so bila predstavljena dela na temo živali (Animals), katere so za letošnjo kolonijo prispevali: Nedim Hadžiahmetović (SRB), Milojka Drobne (SLO), Nivea Kofol (SLO), Bryan Lauch (ZDA), Renate Mehlmauer (AUT), Albert Mesner (AUT), Gregor Purgaj (SLO), Brane Širca (SLO), Izidor Zadravec (SLO) in Robert Jurak (SLO).

Film v izboru najboljših
Premierno je bil predstavljen tudi kratki igrani film osnovnošolskih otrok, ki je nastal na filmskem in glasbeno – filmskem taboru "Valilnica 2017".

Na taboru so od 1. do 6. julija pod strokovnim vodstvom Marka Wolfa in v sodelovanju z ZOTKS gostili 35 otrok iz cele Slovenije, s katerimi so ustvarili deset minutni film z naslovom "Misija: Reševanje srca narave / Mission: Saving the hearth of nature". Film se je izmed 1530 prijavljenih filmov iz celega sveta že uspel uvrstiti med selekcijo 65 najboljših (top 4%) filmov Green fest-a v Beogradu ter bo tako predstavljen v tekmovalnem delu beograjskega filmskega festivala, kjer se bo novembra kot edini slovenski film, boril za najvišjo krono festivala.

Osrednji lik letošnje kolonije je bil vsekakor konj kasač, ki že od septembra naprej krasi krožišče v Križevcih.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje