Petanjci: Srečanje UŠF ob zaključku leta

Ustanovitelji, donatorji in sodelavci optimisti pred 2018

Filip Matko Ficko, petek, 8. december 2017 ob 08:17
Srečanje UŠF ob zaključku leta

Srečanje UŠF ob zaključku leta

V četrtek, 7. decembra popoldne, je v prostorih dvorane Regionalne postaje Znanstveno raziskovalnega centra SAZU v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih, v Občini Tišina, potekalo tradicionalno srečanje ustanoviteljev, donatorjev in sodelavcev Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija ob zaključku koledarskega leta 2017.

Predsednik UŠF, Ernest Ebenšpanger, meni naslednje: »Tudi letošnje leto je bilo izjemno delovno razgibano. Skrbeli smo za Vrt spominov in tovarištva, zasadili nova spominska drevesa in vrtnice v Vrtu, z veseljem sprejeli številne skupine obiskovalcev iz številnih krajev v Sloveniji in iz tujine ter mnoge popotnike, turiste, kolesarje in številne posebne  goste, organizirali v njem in tudi drugje številne tradicionalne in druge dogodke: več  Vanekovih večerov, majske prireditve, svečani zaključek literarnega natečaja,  učne delavnice šol v naravi in drugih; gostovali na Dunaju v Slovenskem inštitutu ter na Univerzi v Mariboru. Še marsikaj drugega zaznamuje delovanje Ustanove v letu 2017, kar je povečevalo ugled in prepoznavnost Ustanove, kot ene nesporno naj aktivnejših ustanov in sorodnih organizacij v Sloveniji.
Letos nas je, žal, zapustil (do zadnjega z nami delovno in prijateljsko povezan) naš dragi častni član, akademik dr. Anton Vratuša - Vran. Ni mogel sam prisostvovati  saditvi "Vranove vrbe" in Vranovega hrasta", ki smo ju zasadili kot trajni poklon in zahvalo njemu za vse, kar je v minulih desetletjih prispeval k ohranjanju in rasti Vrta in življenju Ustanove.
Vse, kar smo naredili in izvedli, je rezultat  zavzetega dela številnih sodelavcev Ustanove, odličnih in razvejanih partnerskih, letos še razširjenih povezav in stalnega dobrega sodelovanja, podpore in pomoči ustanoviteljev Ustanove in donatorjev, ki so s svojo moralno in materialno podporo zagotavljali nujno potrebne pogoje za delovanje Ustanove… To vse omogoča Ustanovi, da optimistično vstopa  tudi v 2018. leto

Bila je to zahvala ustanoviteljem, donatorjem in sodelavcem UŠF, kajti uspelo je organizirati kar 130 različnih prireditev v minulem letu, kar je seveda tudi odlična popotnica za nezmanjšano aktivnost v naprej.


Več v Kultura in izobraževanje