Plaz v Gruškovju se je ponovno sprožil

Zaprta cesta proti mejnemu prehodu Gruškovje, policija svetuje, da uporabite manj obremenjene prehode npr. MP Leskovec ali MP Drenovec, MP Ormož, MMP Središče ob Dravi ali MMP Dobovec oz MMP Rogatec

Prlekija-on.net, sobota, 16. december 2017 ob 09:49
Plaz v Gruškovju

Plaz v Gruškovju

Malo po 4. uri so na PU Maribor bili obveščeni, da se je na regionalni cesti pred Mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje, na istem mestu kot pred dnevi, ponovno sprožil plaz. Upravljalec ceste je le-to zaprl za ves promet, promet pa preusmeril na sosednje mejne prehode.

Tokratni plaz je bil manjši. Pristojne službe so zemljo in kamenje že očistile z vozišča, vendar se na plazišču še vedno proži kamenje, kar predstavlja nevarnost za udeležence v cestnem prometu. Obstaja tudi nevarnost, da se bo na vozišče vsul »rob«, ki se je ustvaril nad plaziščem. Kraj si bodo zato ogledali strokovnjaki s tega področja in ocenili, ali je mogoče varno speljati cestni promet, ali ne. Do takrat ostaja cesta zaprta. Predvidoma bodo ugotovite znane do okoli 12. ure. Predlagamo, da spremljate obvestila na PIC – prometno informacijskem centru (www.promet.si).

Na Mednarodnem mejnem prehodu Zavrč je trenutna čakalna doba na izstopu iz države 1 ura za avtobuse, 40 minut za tovorna vozila in okoli 30 minut za osebna vozila. Ker so pričakovali povečan promet vozil na izstopu iz države, so se policisti na to pripravili, vendar prometna infrastruktura ne omogoča hitrejšega dela.

Vsem, ki se odpravljate na Hrvaško svetujejo, da uporabite manj obremenjene prehode npr. MP Leskovec ali MP Drenovec, MP Ormož, MMP Središče ob Dravi ali MMP Dobovec oz MMP Rogatec.

Ob 12.30 so sporočili, da je cesta proti Mednarodnemu mejnemu prehodu Gruškovje očiščena, normalno prevozna in ponovno odprta za ves promet.


Več v Narava