Več kot 200 mladih pevcev uprizorilo nepozaben večer

Božično novoletni koncert na OŠ Gornja Radgona

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. december 2017 ob 11:31
Božično novoletni koncert OŠ Gornja Radgona

Božično novoletni koncert OŠ Gornja Radgona

V avli OŠ Gornja Radgona se je ob bližajočem se izteku leta 2017 trlo obiskovalcev, ki so jim učenci, s pomočjo učiteljev omenjene šole uprizorili čudovit in nepozaben dogodek. Na sporedu je namreč bil tradicionalno božično novoletni koncert vseh zborov, ki delujejo na šoli, ki je letos potekal pod imenom Pustite nam ta svet. Nastopilo je vseh šest pevskih zborov, ki delujejo na šoli, zraven pa tudi številni mladi glasbeniki-solisti (Ema Leben, Evelin Novak, Stella Borovšak, Eva Stajnko, Nuša Wolf, Ina Ješovnik, Alja Krancelbinder), tako je skupaj ali po skupinah zapelo več kot 200 mladih učenk in učencev radgonske osnovne šole. Šlo je zares za kvaliteten koncert, ki sta ga strokovno, za klavirjem in z dirigentsko palico, vodila odlična glasbenika, sicer pedagoga na omenjeni šoli Janja Šinko in Kristjan Borovšak.

Uvodno besedilo je imela Larisa Kapun, ki je v slogu pravljičnega časa med drugim dejala, da je nekoč, pred davnimi časi, v majhni hiški na robu mesta živela deklica Nina, s prodornimi očmi in prijaznim nasmehom. Neznansko rada je poslušala zgodbe. Občudovala je pravljične junake in živela z njimi, v njihovih svetovih. Najlepše darilo zanjo so bile zgodbe, pravljice, potovanje v sanje. Toda…, nihče ni imel časa, da bi ji zgodbe prebiral. Vsak večer je prosila. Mami, preberi mi Pepelko. Očka Aladdina mi preberi, prosim. Mami je po navadi rekla, takoj bom, samo še to postorim. Očka pa, ja Ninči, samo še šport pogledam… In po navadi sta prišla do postelje takrat, ko je Nina že sladko spala. "Nekega večera, ko je Nina gledala v strop, štela ovčke in čakala, da zaplava v svet sanj, se je zgodilo nekaj nenavadnega. Vsi pravljični junaki so se naenkrat pojavili ob Ninini postelji. Nina se je znašla pred velikimi vrati, kjer je bil napis: Ni vhoda za odrasle.
Prijazno povabljeni, da se čisto po tiho, na skrivaj, neopazno, skupaj z Nino podamo v čudoviti otroški svet. Odrasli, danes ne morete biti odrasli. Zamislite se no malo. Prebudite otroka v sebi, zabremzajte ta drveči svet in vstopite…"

In, podobno kot prisotni na koncertu v Gornji Radgoni, večkrat prisluhnite lepemu petju, kjer so zbori zapeli kar 19 pesmic. Najprej Pustite nam ta svet, v izvedbi OPZ 3., 4., 5. razred in MPZ; Nato pa OPZ 1., 2. razred (Kje živi pravljica, Tri zale deklice, Snežinke); Deški pevski zbor (Gusarji, Kolo, Novoletna); OPZ (Čarovnica Mara); OPZ 3., 4., 5. razred (Bibidi Bobidi boo – Pepelka, Čokolada) OPZ in MPZ (Zaživim – Frozen, Prelep nov svet – Aladdin, Let it snow - Naj sneži, O holy night - Svetlo to noč); MPZ (Banaha, črnska duhovna, As the dear, gospel; Haleluah, Pachelbel canon in d, Pustite nam ta svet).

"Božični čas je najlepši čas v letu, ko v soju luči prižigamo iskrice tudi v naših očeh. Ko si nekaj želimo in po nečem hrepenimo. Ko verjamemo, da bo lepši jutri in vsak izmed nas ima moč, da spreminja svet. Pustite nam ta svet. Nedolžen in drugačen in naj vsak, ki vanj je ujet bo pristen. Toda na vratih piše: Ni vhoda za odrasle. Najlepše darilo, ki ga nekomu lahko namenimo je naš čas. Imejte se radi, živite svojo pravljico in prebudite otroka v sebi. Želimo vam radosten božič in vse dobro v novem, prihajajočem letu", kot je dejala Larisa Kapun.

Sam koncert, ki je navdušil na stotine obiskovalcev, je imel dobrodelno noto, saj so zbirali tudi prostovoljne prispevke, zbrana dobrodelna sredstva pa bodo namenjena šolskemu skladu OŠ Gornja Radgona. Vse prisotne na čudovitem večeru, ki se ga je udeležil tudi radgonski podžupan Robert Žinkovič, sta pozdravila ravnatelj OŠ Gornja Radgona Dejan Kokol in njegova pomočnica Sonja Muršec. Seveda ob koncu ni manjkalo čaja, brezalkoholnih napitkov in sladkih dobrot.


Več v Kultura in izobraževanje