Letni zbor članov Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo

Domoljubno, nepolitično in nevladno združenje ljutomerskih veteranov vstopilo v dvajseto leto delovanja

Branko Košti, petek, 2. marec 2018 ob 19:39
Letni zobr OZVVS Ljutomer

Letni zobr OZVVS Ljutomer

Člani Območnega združenja zveze veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer, ki je vstopilo v dvajseto leto svojega delovanja, so se v petek, 23. februarja, zbrali na letnem zboru. Za svečano dejanje, namenjeno pregledu opravljenega dela, podelitvi pohval ter dajanju pobud in predlogov za nadaljno delo, so izbrali Gostišče Zorko v Borecih.

OZVVS Ljutomer, domoljubno, nepolitično in nevladno združenje, združuje udeležence priprav in vojne za Slovenijo leta 1991 ter tiste, ki so kakorkoli doprinesli k boju za samostojno Slovenijo, članstvo je prostovoljno.

Predsednik Alojz Filipič, kateri ljutomerske veterane vodi že tretje mandatno obdobje, je povedal, da je njihova dejavnost v letu 2017 temeljila na programu dela, sprejetega na zboru v mesecu marcu preteklega leta. Pri svojem delu so skrbeli za ohranjanje spominov iz osamosvojitvene vojne in prenašanje teh na mlajše rodove. Skrbeli so za izobraževanje in usposabljanje članstva, za ohranjanje dobrih medsebojnih odnosov med članstvom, nudili so strokovno pomoč članom ter organizirali druženja članov in njihovih svojcev. Udeleževali so se spominskih slovesnosti in proslav na območju UE Ljutomer, komemoracij ob Dnevu spomina na mrtve v Križevcih, Veržeju, Mali Nedelji, Cezanjevcih, Ilovci in Ljutomeru.

Vsako leto ob dnevu državnosti položijo spominske vence na obeležja iz osamosvojitvene vojne, ter skrbijo za vzdrževanje in obnovo teh obeležij. V letu 2017 je bil obnovljen pomnik v Kačurah in na mostu čez reko Ščavnico v Pristavi.

Sodelovanje med sorodnimi in sosednjimi domoljubnimi društvi je dobro, še posebej plodno sodelujejo z OZSČ Ljutomer, saj mnoge aktivnosti izvajajo skupaj. Za dobro sodelovanje in tudi finančno podporo, se je predsednik zahvalil tudi županji in županom vseh štirih občin ter drirektorju Družbe Segrap Miranu Blagoviču.

Foto:  Arhiv OZVVS Ljutomer


Več v Kultura in izobraževanje