Katera študijska smer je prava zame?

Klub prekmurskih študentov organizira dogodek Bodoči bruc: predstavitev študijskih smeri

Prlekija-on.net, petek, 16. marec 2018 ob 08:09
Bodoči bruc: predstavitev študijskih smeri

Bodoči bruc: predstavitev študijskih smeri

Rok za vpis na študijske programe se nezadržno približuje. Prehod iz srednje šole na fakulteto je velika odločitev v življenju, česar se zavedajo tudi pri Klubu prekmurskih študentov, zato letos ponovno vabijo dijake na predstavitev študijskih smeri. Dogodek Bodoči bruc: predstavitev študijskih smeri bo potekal v soboto, 24. marca 2018, v Mladinsko informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota (MIKK), s pričetkom ob 13. uri.

Študenti bodo odgovorili na vaša vprašanja
Na dogodku bodo študenti različnih študijskih smeri predstavili svoje študije in odgovorili na vsa vprašanja, ki jih bodo zastavili dijaki. Poskušali bodo podati predvsem tiste informacije, ki jih morda informativni dnevi niso zajeli. Dijaki bodo izvedeli, koliko časa je potrebnega za učenje, ali je potrebno sprotno delo, katera predavanja in vaje zahtevajo obvezno udeležbo, koliko seminarskih nalog je potrebno oddati, ali se lahko obveznosti opravljajo s kolokviji itd. Študenti bodo odkrito govorili o tem, kaj jim je pri študiju všeč in kaj ne, kakšen odnos imajo predavatelji in še mnogo več.

Predstavitev namenjena neodločenim dijakom
Bodoči bruc: predstavitev študijskih smeri je tako namenjen vsem dijakom, ki še niso dokončno odločeni, kje bodo nadaljevali svojo pot šolanja, oklevajo, katero študijsko smer uvrstiti na prvo mesto pri prijavi in želijo dobiti dodatne informacije o izbrani študijski smeri iz prve roke. Dogodek je tudi odlična priložnost za mreženje s starejšimi študenti, s katerimi lahko dijaki navežejo stik in potem dobijo pomoč kadarkoli med študijem.

Za lažjo organizacijo dogodka pri Klubu prekmurskih študentov naprošajo, da do nedelje, 18. marca 2018 (do polnoči), vsi zainteresirani vpišejo, katere študijske smeri jih zanimajo, v obrazec.

Organizatorji bodo potem skušali zagotoviti, da bodo na dogodku prisotni študentje želenih študijskih smeri.


Več v Kultura in izobraževanje