SŠGT Radenci: Pomladni popoldan za starše

Rez stare trte Žametovke (Modre kavčine) z Lenta

Filip Matko Ficko, sreda, 11. april 2018 ob 18:33
Predstavili so se z jedmi

Predstavili so se z jedmi

Dijakinje in dijaki triletnega programa, ki ga letos prvič izvajajo na Srednji šoli za turizem in gostinstvo Radenci, so v torek, 10. aprila (po sedmih mesecih šolanja), pripravili pravi praznični pomladni popoldan za svoje starše.

Vse zbrane je pozdravila ravnateljica SŠGT Radenci, Janja Prašnikar Neuvirt, njenemu pozdravu pa so sledili šolarji. Trideseterica mladih, polovica njih je deklet, druga polovica fantov, med njimi osmerica z vajeniško pogodbo (tri dni pri pouku v šoli, dva dni na praksi pri pogodbeniku), je nekaj minut po 16. uri izvedla bogat kulturni program, v njem pa predstavila svojo poklicno usmeritev, kakor tudi svoj odnos do okolja, kulture in hrane. Izvedli so demonstracijo priprave slavnostnega pogrinjka ter staršem predstavili vsak svojo kreacijo (jed), ki so jo ta dan pripravili v učni kuhinji pod vodstvom mentorja kuharstva Dušana Zelka.

Sledilo je vabilo na teraso na prostem, kjer že od leta 2013 (ob takratni 50letnici SŠGT Radenci) dalje uspešno raste potomka najstarejše trte na svetu - Žametovka (Modra kavčina), več kot 400 let stara trta, z Lenta v Mariboru. Bil je opravljen obvezni pomladanski rez trte, kar so mladi pospremili s kulturnim programom in melodijo harmonike, po želji pa so si lahko starši cepič trte odnesli za morebitno zasaditev doma.

Po rezu trte je sledilo prijetno druženje v šolski učilnici strežbe, kjer so mladi svoje starše gostili z jedili, ki so jih skrbno pripravili, zadovoljna z njimi pa je seveda še posebej bila njihova razredničarka Jerneja Matjašič.



Več v Kultura in izobraževanje