Stranke bile neupravičeno obremenjene za direktne bremenitve, ki niso več v veljavi

»Težave so v odpravljanju, vaša sredstva so varna, banka pa bo neupravičene bremenitve stornirala«, pravijo na banki Nova KBM

Prlekija-on.net, sreda, 18. april 2018 ob 13:42
Denar

Denar

Na nas se je obrnil bralec, ki nam je zapisal, da je Nova KBM banka danes naredila transakcije ter neupravičeno ljudem vzela denar z nakazilom za nekatere neobstoječe storitve. "Kako se lahko to zgodi?" se je še spraševal uporabnik ter nas prosil, da zadevo preverimo. Po preverjanju na družbenih omrežjih smo zasledili, da še zdaleč ni bil edini, ki se mu je to pripetilo, saj več uporabnikov Nove KBM trdi, da jim je banka neupravičeno direktno bremenila osebne bančne račune.

Preverili smo tudi pri dotični banki, kjer smo na njihovi spletni strani zasledili zapis, kjer svoje stranke obveščajo, da je danes prišlo do težav pri obdelavi SEPA direktnih obremenitev, ki so se izvajale na današnji dan. 

"Obveščamo vas, da je danes prišlo do težav pri obdelavi SEPA direktnih obremenitev, ki so se izvajale na današnji dan. Zaradi tega ste bile nekatere stranke neupravičeno obremenjene za direktne obremenitve, ki niso več v veljavi. Težave so v odpravljanju, vaša sredstva so varna, banka pa bo neupravičene bremenitve stornirala. Za morebitne nevšečnosti se vsem strankam iskreno opravičujemo in vas prosimo za razumevanje," so zapisali pri banki. Iz zapisa je torej razvidno, da stranke za svoj denar ni potrebno skrbeti, da bi kar "izginil".



Več v Slovenija