115 let Fričove kapele na Sp. Kamenščaku

Albina Lukner, torek, 13. julij 2010 ob 14:422
Fričova kapela

Fričova kapela

V nedeljo, 11. julija 2010, smo se ob 11. uri pri »Fričovi kapeli« na Spodnjem Kamenščaku zbrali pri sveti maši vaščani Spodnjega Kamenščaka. Počastili smo 115. obletnico kapele in se tako kot že dobrih 25 let udeležili tradicionalnega žegnanja. Mašo je opravil monsinjor Izidor Veleberi, ki je prisotne nagovoril v duhu spoštovanja v družini.

Družina je osnovna celica družbe, ki bi nas naj spremljala na vsakem koraku v življenju. V vsaki družini je važno, da se med sabo spoštujeta mož in žena, zelo lepo pa je, če se spoštujemo še starši in otroci, saj bomo le tako imeli mir v duši in telesu. Lepa beseda v družini je ključ do uspeha za srečno in mirno življenje. Že ena sama dobra beseda ali pozdrav polepša tako družinsko kot tudi medsosedsko življenje. Monsinjor nas je pozval še k večjemu medsebojnemu razumevanju, saj je to ključ za mirno življenje.

Mašo sta glasbeno spremljala Damjan Gregorinčič s trobento in David Lukner s klarinetom, nagovoril nas je tudi član župnijskega sveta Janko Potočnik, ki je povzel zgodovino Fričove kapele, na koncu pa vse prisotne povabil v gasilski dom, kjer se je prijetno druženje nadaljevalo ob dobri hrani, žlahtni kapljici in glasbenem programu Davida, Damjana in Anje. Na tak način se vsako leto družimo Kameščanci - pri maši se priporočimo Bogu, potem pa še dolgo skupaj obujamo lepe spomine na mlade dni.


Več v Zanimivosti