Pomursko podjetje razvilo aplikacijo, ki opozarja na radarje in policijske kontrole

Mobilna aplikacija BrezKAzni.si omogoča anonimno medsebojno obveščanje med vozniki

Prlekija-on.net, četrtek, 10. maj 2018 ob 18:401
Mobilna aplikacija BrezKazni.si

Mobilna aplikacija BrezKazni.si

Pred enim tednom, 2. maja, je svet ugledala mobilna aplikacija BrezKazni.si, ki jo je razvilo pomursko podjetje. "Gre za popolnoma brezplačno aplikacijo, ki ne vsebuje čisto nobene reklame in je tako prijazna za uporabnika. Namen aplikacije je anonimno medsebojno obveščanje med vozniki o policijskih kontrolah in radarjih. Uporabniki tako lahko dodajajo radarje ali policijske kontrole, vozniki, ki se pa nahajajo v bližini teh lokacij, prejemajo zvočna obvestila," so o aplikaciji povedali razvijalci.

Aplikacija je pri uporabnikih očitno zelo popularna, saj je v prvem tednu med TOP 20 na Google Play-u in AppStor-u.

Mobilna aplikacija omogoča anonimno medsebojno obveščanje med vozniki. Voznik, ki opazi radar ali policijsko kontrolo s pomočjo aplikacije obvesti ostale voznike v okolici le te. Aplikacija ne potrebuje nobene registracije za novega uporabnika.

Aplikacija ponuja urejen in jasen pregled radarjev in policijskih kontrol v okolici voznika do maksimalno 30 kilometrov. Vsak lahko doda radar ali policijsko kontrolo na trenutno izbrano lokacijo ali jo spremeni ročno zgolj z dvema preprostima klikoma.

Uporabnik prejme tudi potisna obvestila (če je aplikacija odprta ali deluje v ozadju), kjer se lahko za radar ali policijsko kontrolo zahvali ali pa preprosto sporoči, da radarja ni več.

Mobilna aplikacija BrezKazni.si je na voljo za pametne telefone z operacijskim sistemom Android (4.1 in novejši) ali iOS (8.0 in novejši) in vgrajenim GPS sistemom. Mobilno aplikacijo si lahko na pametni telefon naložite brezplačno za telefone z operacijskim sistemom Android in za telefone z operacijskim sistemom iOS. Aplikacija ni na voljo za telefone z drugim operacijskim sistemom.

"Mobilna aplikacija BrezKazni.si naj bo le pripomoček, da si ne prislužite kazni zaradi manjšega prekrška in naj vas niti slučajno ne nagovarja k neupoštevanju cestno prometnih predpisov," pa ob tem opozarjajo razvijalci.



Več v Zanimivosti