Radenci: Uspela MMM – »Mura moja muza«

Razstava 10. mednarodne likovne kolonije v DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, torek, 15. maj 2018 ob 08:11
Številno občinstvo na otvoritvi razstave 10. DMLK

Številno občinstvo na otvoritvi razstave 10. DMLK

»Mura moja muza« je bilo vodilo udeleženk in udeležencev jubilejne 10. mednarodne likovne kolonije v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, v dneh od 11. do 13. maja letos. Na druženju umetnikov različnih zvrsti so sodelovali: Irena Horvat Gayatri in Lojze Kalinšek iz Cerkelj, Jerca Šantej iz Sevnice, Matjaž Stražar iz Ljubljane, Zlatko Kraljić (hrvaško Zagorje) iz Velenja, Ivo Borko iz Gornje Radgone, Igor Banfi iz Brezovice pri Ljubljani, Brane Širca iz Ljubljane, Bram D Hont (Nizozemec) iz Mačkovec v Prekmurju ter domačinka Tatjana Mijatović.

Na otvoritvi razstave, ki jo je v razstaviščni avli DOSOR-ja odprla direktorica tega doma Mateja Hauser, je v uvodu pogovore z umetniki ter njihovem ustvarjanju vodil kustos in likovni kritik / recenzent Mario Berdič Codella iz Maribora, a koncert je ob tej priložnosti izvedel pevec Vlado Kreslin v duetu z očetom Milanom (PubijemKreslinom.

Ustvarjali so lahko tudi stanovalke in stanovalci doma in sicer pod vodstvom pedagoginje - vzgojiteljice Dane Štrucelj. Z vodnimi motivi so okrasili kamne iz reke Mure ter jih »vdelali« v mavčni steber, ki bo krasil hodnike DOSOR-ja, enako kot umetniška dela vseh dosedanjih likovnih kolonij v tem domu.

So se pa lahko vsi v teh dneh sladkali z uradno sladico 10. mednarodne likovne kolonije iz DOSOR-jeve (kuhinje) slaščičarne, ki so jo poimenovali »Mürski otok«.



Več v Kultura in izobraževanje