Kmalu znamenito »bublanje« in mehurčki

Prva fontana v enem izmed krožišč v Radencih

Filip Matko Ficko, četrtek, 25. oktober 2018 ob 14:41
Betonski mehurčki

Betonski mehurčki

V krožišču (Radgonska in Panonska cesta) v Radencih, v bližini avtobusne postaje, se že nekaj časa gradi prva fontana v tem kraju, ki »leži«, kakor tudi istoimenska Občina Radenci, pravzaprav na vodi.

Radenci: Prva fontana v enem izmed krožišč

Skulptura v rondoju bo spominjala na mehurčke, vmes pa bodo »bubljali« curki vode. Sklep o postavitvi fontane je občinski svet Občine Radenci, pod vodstvom župana Janeza Rihtariča, sprejel na svoji 19. seji lani septembra. Po prvih predlogih bi naj ureditev krožišča veljala od 48 do 58 tisoč evrov.

Za izvajalca del je bilo izbrano domače podjetje GMW (Gradbeništvo, mehanizacija Weindorfer) d. o. o. iz Rihtarovec, ki je že pred zaključkom del. Tako so v četrtek, 25. oktobra, s pomočjo posebnega dvigala namestili v bodoči bazenček v rondoju tri betonske loke, ki bi naj predstavljali znamenito »bublanje«.

O »bublanju« na Murskem polju, danes vemo, da so to kraj Radenci, je daljnega leta 1833 na močvirnih travnikih slišal potujoči študent (poznejši doktor) Karl Henn, kot tudi o tem: »Tukaj je vrelec in pod njim velik kotel, v katerem coprnice kuhajo cmoke...«. Zatorej je po ureditvi dveh krožišč na glavnih cestnih povezavah v kraju preteklo že precej vode in tudi bilo skuhanih nešteto coprniških cmokov, sedaj pa je tik pred zaključkom ureditev rondoja pri avtobusnem postajališču v Radencih.



Več v Gospodarstvo