Zaživela je »Zimska pravljica«

Vrtni center Kurbus v znamenju velike adventne razstave in prazničnih lučk

Prlekija-on.net, petek, 30. november 2018 ob 08:37
Zimska pravljica v Vrtnem centru Kurbus

Zimska pravljica v Vrtnem centru Kurbus

Tik ob regionalni cesti na izhodu iz Gornje Radgone, v smeri Radencev, so v Vrtnem centru Kurbus odprli že šesto veliko adventno razstavo, na kateri je božično novoletna dekoracija na ogled v soju lučk. Vstop na razstavo je brezplačen, saj je vse razstavljene artikle moč tudi kupiti. S tem v Vrtnem centru Kurbus prodajnemu prostoru vdihnejo nove vsebine, obiskovalcem pa ponudijo številne ideje za krasitev doma ter poskrbijo, da pozabijo na skrbi in začutijo čarobnost adventnega časa. Na približno 300 kvadratnih metrov površine so tudi letos ustvarili tako imenovano Zimsko pravljico. »Razstavni prostor je osnovan na podlagi trendov, ponujeni bodo vsi božično novoletni artikli: keramične figure, svečke, dišave, okraski za krašenje jelk, lučke, različne dekorativne živali ipd. Na ogled bo več različnih kompozicij, predstavljeni bodo različni materiali, barvne kombinacije bodo čarale svoje zgodbe,« napovedujejo Kurbusovi.

Že pri vhodu obiskovalce najprej objame čudovita barvna paleta pri njih vzgojenih božičnih zvezd, ki lahko ob primerni negi razveseljujejo vse do aprila. Nato vabijo, da se zazremo v romantični kotiček. Ljubezen in toplino božiča pričarajo star kamin, ob njem pa smreka okrašena z velikimi rdečimi pentljami in bleščečimi zlatimi kroglicami. Pot vas bo nato popeljala v božični gozd poln lučk. »Nekdanji tropski pragozd smo odeli v nešteto sijočih lučk, božične zvezde pa s svojo gracioznostjo spreminjajo prostor v čaroben.«, pravi direktorica Vrtnega centa, Simona Kurbus. Nato je ob pogledu na belino in na veliko zasneženo, ter v pastelne barve odeto smreko moč začutiti nežnost in mehkobo praznikov. Zatem boste stopili v pravljični gozd, kjer srečate gozdne živali. Prevladuje veliko naravnih materialov in umirjenih tonov.

A tukaj se vaša pot še ne konča. »Ob koncu boste začutili pravi zimski mraz na poti do skrivnostne mini božične vasice, skozi katero vozi čarobni vlak in prinaša darila«. Nadaljujejo otroške sanje, saj je letos mini božična vasica še večja in še igrivejša. V tej vasi kar žari od veselja, saj v njej živijo prijazni in preprosti ljudje, polno je otrok, ki se sankajo, smučajo, delajo snežake, drsajo, se igrajo in veselijo. Del bivšega tropskega raja so spremenili v božični ambient za fotografiranje v družbi severnih jelenov. Predstavljajte si radost v otroških očeh, ko s starši sedi na ogromnih božičkovih saneh, katere vlečeta severna jelena. Obiskovalci se lahko fotografirajo sami ali se prepustijo v roke profesionalcem. Kot ugotavljajo Kurbusovi, so obiskovalci vsako leto nad adventno razstavo navdušeni, saj si jo pridejo ogledat iz Pomurja in ostalih koncev Slovenije ter iz tujine, predvsem iz sosednje Avstrije. »Hvalijo delo naših cvetličark, ki se res potrudijo. Ogromno domišljije in različnih idej je potrebnih, ob vsem tem pa za razstavo porabimo veliko zelenja in vej, skratka material, ki ga lahko naberemo v naravi. Ko vse to zažari v soju tisočerih barv in lučk, je naš cilj dosežen,« je zadovoljna Simona Kurbus.

Sicer pa bo, Vrtni center Kurbus na Meleh pri Gornji Radgoni, v adventnem času odprt vsak dan, in sicer od ponedeljka do petka med 7. in 19. uro, v soboto med 7. in 17. uro, ter v nedeljo med 8. in 12. uro.



Več v Zanimivosti