Gledališka šola ONinME Ljutomer premierno uprizorila gledališko komedijo Babji parlament

Ste kdaj razmišljali, kaj bi bilo, če bi bile v parlamentu samo ženske? Štiri ženske v parlamentu na psihiatriji, pod pritiskom moškega oddelka...

Prlekija-on.net, četrtek, 13. december 2018 ob 22:27
Premiera gledališke komedije Babji parlament

Premiera gledališke komedije Babji parlament

V četrtek, 13. decembra, je Gledališka šola ONinME Ljutomer, v Domu kulture Ljutomer, uprizorila premiero gledališke komedije Babji parlament. Gre za enodejanko, ki je nastala po motivih znanega ameriškega pisatelja in Pulitzerjevega nagrajenca Arthurja Kopita in njegovega dela Komorna glasba.

Gre za končno produkcijo gledliške šole za odrasle, ki deluje v Ljutomeru tretje leto. Letošnja bera je v obliki komedije, ki ni samo to, temveč so delali na poglobljeni študiji karakterja navznoter. Zgodba govori o štirih ženskah, ki izhajajo iz različnih zgodovinskih obdobij in se znajdejo ob istem času, na istem mestu, v psihiatrični bolnišnici. Vsaka je po svoje nora in v svojem svetu.

V babjem parlamentu so se zbrale, ker želijo obvarovati življenja, identiteto in obstoj vseh žensk na psihiatriji, saj se počutijo zlorabljene, ogrožene in pod pritiskom moških na sosednjem oddelku. Ali so ženske složne? Vsi, ki si niste ogledali premiere, se v to lahko prepričate sami, v soboto, 15. decembra, ob 19.30 v Domu kulture Ljutomer. Vstopnice po 5 evrov dobite v Domu kulture, rezervacije na 02 584 97 87 in uro pred predstavo.

Komedijo je režirala Aleksandra Blagojević, igrajo pa Mira Rebernik Žižek, Fani Zorec, Sonja Kolbl, Enja Zobarič in Jože Laba. Za kostumografijo in masko je poskrbela Nina Šulin, za scenografijo Albin Rožman, luči in ton Mišo Kaučič, šepetalka je Mara Lačen.

Pri izvedbi so pomagali tudi Gledališka skupina in Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer, Andrej Rebernik, Franc Kraner in Občina Ljutomer.

Po predstavi se je gledališki šoli za odlično izvedbo zahvalil Ivan Kuhar, predsednik Sveta OI JSKD Ljutomer, nakar so se vsi še podružili ob prigrizku in prleški kapljici.



Več v Kultura in izobraževanje