Društvo kmetic Križevci Veržej je v svoje vrste sprejelo deset novih članic

Društvo je aktivno na številnih področjih, zato je interes za včlanitev precejšen

Prlekija-on.net, torek, 12. marec 2019 ob 09:20
Občni zbor Društva kmetic Križevci Veržej

Občni zbor Društva kmetic Križevci Veržej

V ponedeljek, 11. marca, je v prostorih gostilne Zorko v Borecih potekal občni zbor Društva kmetic Križevci Veržej. Društvo je aktivno na številnih področjih, zato je interes za včlanitev precejšen. Tako so nove članice društva postale Rose - Marie Pihler, Marica Šijanec, Jana Rauter, Marica Gašparič, Helena Krajnc, Ksenija Blagovič, Natalija Fotivec, Marta Jelen, Draga Kosi in Ema Čuk. Društvo šteje 96 članic.

Predsednica društva Majda Markovič je podala lanskoletno poročilo o delu. Tudi plan dela za leto 2019 je bogato zasnovan, saj kmetice že od jeseni enkrat tedensko obiskujejo delavnice, katerih tema so letos igrače. Udeležile so se tudi srečanja kmetic Pomurja, ki je februarja potekala v Nedelici, dvakrat tedensko se obiskujejo začetni tečaj angleščine, se udeležujejo občnih zborov sosednjih društev, sodelovale bodo z DUO centrom iz Veržeja, 14. in 15. aprila bodo pripravile velikonočno razstavo ročnih del, v maju se bodo udeležile strokovne ekskurzije in si ogledale primere dobrih praks, sodelovale bodo na dobrotah slovenskih kmetij, kjer že vsa leta dosegajo izvrstne rezultate, prav tako bodo še naprej sodelovale s šolo, občino Križevci, organizirale kakšen pohod, piknik, rekreacijo in si našle čas za druženje z zaključkom konec leta.

Udeleženkam občnega zbora je na temo demence predavala Majda Keček iz Ormoža, Marija Kokol pa je obravnavala tematiko sporazumevanja z osebami z demenco.

Zbrane je nagovoril župan Občine Križevci mag. Branko Belec, ki je poudaril vzgledno sodelovanje Društva kmetic Križevci Veržej z občino, kar vsekakor predstavlja dodano vrednost. Predstavil je tudi možnost, da se v valilnici v Ključarovcih uredi kakšen prostor s kuhinjo, kjer bi žene lahko imele kuharske delavnice in tečaje ter kakšen kotiček, kjer bi se lahko šivalo.



Več v Kultura in izobraževanje