V Ljutomeru uprizorili glasbeno-baletno predstavo Mali princ

Učenke in učenci baletnega oddelka Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer so s pomočjo prizadevne mentorice Ane Germ, ki je za predstavo pripravila zgodbo in celotno koreografijo, pripravili čudovito baletno predstavo

Matic Munda, nedelja, 31. marec 2019 ob 17:37
Glasbeno-baletna predstava Mali princ

Glasbeno-baletna predstava Mali princ

Baletni oddelek in pihalni orkester Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer sta v petek, 29. marca, v športni dvorani ŠIC predstavila glasbeno-baletno predstavo Mali princ. Učenke in učenci baletnega oddelka Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer so s pomočjo prizadevne mentorice Ane Germ, ki je za predstavo pripravila zgodbo in celotno koreografijo, pripravili čudovito baletno predstavo. Letos je premierno predstavo spremljal pihalni orkester katerega dirigent je Simon Novak.

Avtor Malega princa nam pripoveduje, kako se je v otroštvu navdušil nad knjigo o pragozdu in pričel risati. Žal odrasli niso razumeli njegovih slik. Svetovali so mu, naj se raje loti zemljepisa, zgodovine, računstva in slovnice. Postal je pilot. Na enem od svojih potovanj je zaradi polomljenega motorja strmoglavil v Sahari.

Baletne predstave ne bi bilo brez mentorice Ane Germ in Stanislava Lašiča, ravnatelja Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, ki uresničujeta želje otrok povezane z baletom in glasbo. Ravnatelj se je ob tej priložnosti zahvalil članom pihalnega orkestra, vsem nastopajočim, celotnemu kolektivu Glasbene šole, Dejanu Raju, ki je prevzel vlogo pisatelja, največja zahvala pa gre mentorici, koreografinji in režiserki predstave Ani Germ.Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Kultura in izobraževanje

Otroci na Grüntu na Cvenu

Otroci se seznanjajo s starimi načini dela

sobota, 21. september 2019 ob 13:13
V obmejni župniji Razkrižje so se srečali zakonski jubilanti

Zakonski jubilanti so obhajali okrogle obletnice porok

sobota, 21. september 2019 ob 08:13
Pihalna Godba Občine Dornava v Šabcu

Pihalna godba Občine Dornava na karnevalu v Šabcu

četrtek, 19. september 2019 ob 17:44