Predstavili sta se izjemno ambiciozni flavtistki

Sinoči sta se v Glasbeni šoli v Murski Soboti predstavili izjemno ambiciozni flavtistki Lara Gomboši in Brina Varga s svojim predmaturitetnim recitalom

Prlekija-on.net, sreda, 15. maj 2019 ob 18:11
Predmaturitetni recital Lare Gomboši in Brine Varga

Predmaturitetni recital Lare Gomboši in Brine Varga

Pred skoraj polno dvorano Glasbene šole sta se predstavili soboški flavtistki, ki končujeta Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani. S klasičnimi deli Bacha in Mozarta, pa tudi s sodobnimi skladatelji, npr. komaj enaidvajsetletnim skladateljem Tomom Varlom iz Gorenjske, sta osupnila zbrane s svojo odrsko prezenco in virtuoznostjo izvedbe. Lara Gomboši je blestela z izvedbo Chaminade opus 107, Brina Varga pa z vrhunsko priredbo slavnega skladatelja tanga, Astorja Piazolle.

Predmaturitetni recital je sicer šolska obveznost vsakega glasbenika, ki končuje srednjo šolo, vendar sta se flavtistki izkazali s svojo profesionalnostjo in angažiranim pristopom. Pred domačo publiko sta se želeli predstaviti v najboljši luči in za konec dve in pol urnega koncerta dodali še izjemno speven duet Ian Clarka, z nazivom Maya. Vse pohvale tudi profesorici Katalin Peter Krivokapić za mojstrsko in rutinirano korepeticijo na klavirju.

Na študij v tujino

Čeprav je pred dekletoma še naporna matura iz gimnazijskih in glasbenih predmetov, sta z mislimi že na glasbeni akademiji, najbrž v tujini. Lara se spogleduje z Linzem, dokler je Brina že sprejeta na Dunajsko univerzo. Želita si novih izkušenj z mednarodno priznanimi profesorji, pa tudi izzivov na koncertnih odrih. Brina je nedavno prejela 1. nagrado na Temsigu, kar pomeni, da je postala državna prvakinja v svoji kategoriji.

Ravnateljica Glasbene šole Murska Sobota Erna Lukač je ponosna na dosežke nekdanjih učenk in jima želi vse najboljše v nadaljnji karieri, prav tako pa se zahvaljuje njunima nekdanjima učiteljicama, Melaniji Gradečak in Mariji Popović, ki sta jima ne samo prenesli potrebno tehnično znanje, ampak ju navdušili za flavto in vzbudili ljubezen do glasbe. Veselijo se novih generacij vrhunskih glasbenikov, še posebej v teh dnevih pred vpisom v glasbeno šolo.