Zaključna prireditev vrtca in slovo mini maturantov – »Adijo vrtec«

V vrtcu Mala Nedelja so pripravili zaključno prireditev in se poslovili od mini maturantov

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. junij 2019 ob 09:15
Zaključna prireditev vrtca Mala Nedelja

Zaključna prireditev vrtca Mala Nedelja

»Vse je v spreminjanju,
kajti spreminjanje je pot.
In vse je v rasti,
ker tudi rast je pot.
In prav vse je v ljubezni,
brez nje ni poti, ne rasti.«

Iz pisanih jesenskih leta 2018 dni smo pogumno zakorakali v težko pričakovano poletje letošnjega leta. Skozi celo šolsko leto so nas družila skupna doživetja, popotovanja skozi igro, domišljijo in izkustveno učenje.

V vrtcu se zavedamo pomembnosti predšolskega obdobja, poznavanja otroka, njegovih razvojnih značilnosti, potreb, pristopov in načinov dela ter teoretičnih ozadij, ki jih s seboj prinaša stroka s svojimi novejšimi pogledi na otroka. Čas, v katerem živimo, prinaša veliko sprememb. Spremembam v korak se moramo prilagajati in spreminjati tudi mi, če želimo, da je življenje lepše, lažje in srečnejše.

Spodbujanje radovednosti, ustvarjalnosti, učenja v različnih okoljih, ter privzgajanje pozitivnih vrednot - za vse to in še več se skozi leta našega dela trudimo strokovne delavke vrtca, kajti to je naša rast in naša pot poslanstva, ki ga opravljamo. In pri tem je zelo pomembno, da nam starši pridejo naproti. Zato se vedno znova veselimo sodelovanja, kajti le tako lahko zagotavljamo, da sta pri vzgoji otrok teorija in praksa deležni enake pozornosti in uspehi maksimalni.

Zato je pomembno, da ohranimo vrednote kolikor je v naši moči in vzgajajmo močne in srčne otroke. Naj bodo pripravljeni na svet, ki jih čaka in naj vanj pogumno vstopijo. Pogumno stopajmo v svet tudi mi, s svojim pogumom, odprtostjo za spremembe in nove izzive, srčnostjo, pozitivnim razmišljanjem in dobro energijo. Koraki nikoli ne bodo pretežki, če jim bomo sledili s srcem, zaupanjem in vizijo uspeha.

Še naprej si želimo, da bi vedno znova našli skupni jezik za uresničevanje ciljev, pa naj bo to pri vsakodnevnih drobnih opravilih ali pri reševanju večjih, zahtevnejših nalog.

Vsem tistim dvanajstim otrokom, ki letos zapuščajo naš vrtec in so z eno nogo že v šoli pa vse dobro in veliko uspeha v času šolanja. In da bodo stopali po pravih poteh.

»Otroci so kot ogledala.
Če jih obdaja ljubezen jo odsevajo.
Če ljubezni ni, nimajo kaj odsevati.«

Zapisala: Ksenija Kolar, pedagoški vodja vrtca Mala Nedelja
Foto: Branko Košti



Več v Najmlajši