PGD Grabšinski breg s slavolokom curkov svečano sprejeli novo gasilsko vozilo

Društvo je ob svoji 80. obletnici delovanja pripravilo svečani sprejem novega gasilskega vozila GVC 16/25

Prlekija-on.net, četrtek, 25. julij 2019 ob 15:25
Sprejem novega gasilskega vozila PGD Grabšinski breg

Sprejem novega gasilskega vozila PGD Grabšinski breg

Prostovoljno gasilsko društvo Grabšinski breg je v letu 2019 ob svoji 80. obletnici delovanja v soboto, 20. julija, pripravilo svečani sprejem novega gasilskega vozila GVC 16/25. Po tehtnem premisleku članov društva pred leti, je padla odločitev, da je čas, da se v garaži zamenja obstoječe dotrajano vozilo za sodobnejše. To idejo je podprl tudi župan in občinski svet. To pa so bili razlogi, da so sestavili komisijo za nabavo novega vozila, ki je zavihala rokave in pripravila smernice, želje in vso potrebno dokumentacijo za novo sodobno gasilsko vozilo GVC 16/25, ki bo služilo svojemu namenu naslednja desetletja. Ob menjavi vozila so sprejeli odločitev, da zamenjajo kombinacijo vozil z namenom dopolnjevanja s sosednjim društvom iz Gabrnika, kar pomeni, da bodo pridobili vozilo z večjim številom moštva ter več opreme za primere reševanja in gašenja.

Že v letu 2018, natančneje 18. junija, so na občini Juršinci svečano podpisali pogodbo za nabavo novega gasilskega vozila s podjetjem GVP. Glede na to, da so veter pri nabavi novega vozila zajeli s polnimi jadri, so konec novembra že prevzeli podvozje za novi gasilski avto. In tako je prišel tudi čas dobave celotnega vozila, ki se je zgodil, 20. julija dopoldan pri proizvajalcu nadgradenj GVP iz Črešnjevca pri Slovenski Bistrici. Popoldan pa je sledil svečani sprejem pred gasilskim domom PGD Grabšinski breg v Zagorcih. Na pomoč so poklicali sosednja društva Stara Gora, Mala Nedelja, Polenšak, Gabrnik, Dornava, Desenci, Trnovci in Vitomarci pri pripravi slavoloka ob prihodu novega gasilskega vozila. Ker pa je ta trenutek bil res edinstven, zaradi odhoda starega vozila v novo gasilsko društvo Globoko pri Brežicah, so odhod, predajo in prihod vključili v program prihoda novega vozila. Po zamenjavi vozil, prihodu novega GVC pod slavolokom curkov 40 ročnikov sosednjih društev ter slavoloku mladine PGD Grabšinski breg, so vozilo postavili pred gasilskim domom na ogled vsem obiskovalcem svečanega sprejema. Seveda pa so, kot se za takšno pridobitev spodobi pogostili vse povabljene in v dobri družbi slavili novo pridobitev.

Društvo pripravlja svečan prevzem novega gasilskega vozila v začetku avgusta ob občinskem prazniku. Svečana obletnica in prevzem z veliko gasilsko parado bo v soboto popoldan 10. avgusta ob 13:30 uri v okviru občinskega praznika občine Juršinci. Seveda pa že sedaj vabijo vse občane občine Juršinci na svečanost ob obletnici društva in prevzemu novega gasilskega vozila GVC 16/25.



Več v Kultura in izobraževanje