Zmagali špagetni krofki

Prva keksijada in svojci v DOSOR-ju

Filip Matko, petek, 10. december 2010 ob 21:19
Ocenjevanje peciva

Ocenjevanje peciva

Petkov popoldan, 10. decembra od 14. ure dalje, je bil izredno zanimiv in pester v jedilnici DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ki je bila nabito polna. Stanovalke in stanovalce doma so obiskali številni svojci in vsem, tudi zbranim strokovnim delavcem doma, je o pomembnem dejavniku svojcev pri skrbi za starejše predavala učiteljica zdravstvene nege Irena Šumak.

Temu strokovnemu delu srečanja je sledilo ocenjevanje različnih vrst peciva, ki so ga v tekmovalnem vzdušju že dva dni poprej skupaj s stanovalkami in stanovalci pekle gospodinje doma po domskih etažnih kuhinjah. Petčlansko ocenjevalno komisijo je vodil domski kuhar Marko Gumilar in komisija je za »naj pecivo« proglasila špagetne krofke, ki so jih pripravile gospodinje v 4. nadstropju doma. Za estetski videz krožnika s ponujenim pecivom pa je prvo mesto pripadlo gospodinjam varovanega oddelka doma, na drugo mesto so se uvrstile gospodinje 4. nadstropja, na tretje mesto pa ostale: gospodinje pritličja in prvega nadstropja, drugega nadstropja in tretjega nadstropja.

Vmesni čas, ko je ocenjevalna komisija zavzeto preizkušala pecivo, je »zapolnila« kot posebna gostja (humorist !) »Trezika od Negove«. Seveda pa so tedaj tudi že stanovalke in stanovalci doma, kot tudi njihovi svojci, preizkušali pekovske mojstrovine domskih gospodinj ter njihovih pomočnic in pomočnikov iz vrst stanovalk in stanovalcev. Druženje se je nadaljevalo vse do večernih ur, zapela pa je vsem tudi stanovalka Ema Matijević.


Več v Zanimivosti