V petek pisani baloni okrasili nebo nad Ljutomerom

Toplozračne balone smo v petek lahko opazovali iz Ljutomera, ko se jih je več deset dvigovalo visoko v nebo in nato izginjalo za hišami

Prlekija-on.net, petek, 30. avgust 2019 ob 19:40
Toplozračni baloni nad Ljutomerom

Toplozračni baloni nad Ljutomerom

Te dni vsak dan iz Letališča Murska Sobota vzletajo toplozračni baloni, saj med 27. avgustom in 1. septembrom poteka Slovensko odprto državno prvenstvo in svetovno predprvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni Murska Sobota 2019. Na prvenstvu sodeluje 37 ekip iz 16 držav, tudi pet slovenskih pilotov. Tako te dni na našem nebu lahko opazujemo pisane balone, ki vsak dan vzletajo dvakrat, prvič zjutraj po 6. uri in drugič popoldan po 18. uri. 

Tekmovanje je obenem tudi napovednik in generalka za svetovno prvenstvo, ki bo potekalo prihodnje leto med 19. in 26. septembrom na isti lokaciji. V petek so cilji balonov bili Rakičan, Letališče Murska Sobota, Dokležovje in Veržej, balone pa smo lahko opazovali tudi iz Ljutomera, ko se jih je več deset dvigovalo visoko v nebo in nato izginjalo za hišami.Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Zanimivosti

Grafit Ribari v Ljutomeru

Izolski Ribari v Ljutomeru pustili svoj »podpis«

nedelja, 15. september 2019 ob 18:50
Polet s toplozračnim balonom

Moj tretji polet z balonom

četrtek, 5. september 2019 ob 19:181