Tržnica pravljic ob 152. obletnici Bésede

V počastitev 152. obletnice Bésede so pripravili dogodek za vse mlade in mlade po srcu, dan s pravljičnimi junaki

Prlekija-on.net, četrtek, 19. september 2019 ob 08:01
Tržnica pravljic v Radoslavcih

Tržnica pravljic v Radoslavcih

V Kulturnem društvu Anton Krempl Mala Nedelja smo v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Radoslavci v počastitev 152. obletnice Bésede pripravili dogodek za vse mlade in mlade po srcu, dan s pravljičnimi junaki. Poimenovali smo ga »TRŽNICA PRAVLJIC«.

Odvijal se je pred knjigobežnico v Radoslavcih. Imeli smo možnost prostega ustvarjanja in druženja ob knjigah. Za predstavitev so poskrbeli člani literarne sekcije, ki so skupaj z otroki izpeljali zamenjavo knjig na tržnici. Udeleženci so namreč s seboj prinesli knjigo pravljic, zgodbic v katero so vstavili misel ali posvetilo za skritega prijatelja. Ker pa v letošnjem letu obeležujemo tudi devetdeset let od smrti pionirja slovenskega filma Karla Grossmanna smo kot rdečo nit simbolno izbrali lik Kekca iz filma Srečno Kekec. Skupaj na osrednji prireditvi krajevnega praznika v Radoslavcih smo se tudi predstavili z Kekčevo pesmijo. Na tak način smo se v teh trenutkih skupnega ustvarjanja posvetili pomenu naše slovenske besede.

Liljana Peršak, predsednica Kulturnega društva Anton Krempl Mala Nedelja



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje