Ljutomerska gledališka dejavnost v Postojni

Člani gledališke šole Ljutomeru bodo nastopili na Linhartovem festivalu odraslih gledaliških skupin Slovenije v Postojni

Prlekija-on.net, petek, 27. september 2019 ob 10:21
Babji parlament

Babji parlament

Člani gledališke šole Ljutomeru že drugič v štirih letih zastopajo Pomurje na Linhartovem festivalu odraslih gledaliških skupin Slovenije v Postojni. Letos je bilo prijavljenih 111 odraslih gledaliških skupin, od katerih se jih je 20 uvrstilo na regijske festivale, 7 predstav pa je za državni festival izbrala selektorica Ana Ruter. Tokrat so v gledališki šoli dali poudarek igralčevi igri navznoter in obvladovanju lika skozi celotno predstavo. Babji parlament je režirala Aleksandra Blagojevič z vsemi člani skupine. Strokovno jim je na pomoč priskočila tudi Maja Gal Štromar. Najprej so se uvrstili na regijski festival, kjer je selektorica, Barbara Vidovič nagradila Fani Zorec in Miro Rebernik Žižek za igro.

Državna selektorica je o letošnjem jagodnem izboru med drugim povedala: "Vedno več je predstav, ki ne želijo le zabavati in niso lahkotne ter nezahtevne. Skupine kažejo do svojega dela resen, premišljen in ambiciozen pristop in ne podcenjujejo gledališkega občinstva. S svojimi predstavami želijo gledalcem predati močno sporočilo in vrhunski estetski odrski užitek. Sktatka, veseli me, da je opaziti odmik od vse splošne komercializacije in tega, da šteje le število odigranih predstav in pogostost ter intenzivnost smeha."



Več v Kultura in izobraževanje