Mira Rebernik Žižek dobitnica Severjeve nagrade

Nagrado za dosežke v ljubiteljskem gledališču je prejela Mira Rebernik Žižek, članica Kulturnega društva Ivan Kaučič Ljutomer

Dejan Razlag, ponedeljek, 20. december 2010 ob 12:461
Mira Rebernik Žižek na odru v gledališki igri Pacienti v čakalnici

Mira Rebernik Žižek na odru v gledališki igri Pacienti v čakalnici

V Škofji Loki so podelili Severjeve nagrade za najboljše dosežke na področju slovenske dramske igre v letošnjem letu. Nagrado za dosežke na poklicnih odrih sta prejela Nataša Matjašec Rošker (SNG Drama Maribor) in Renato Jenček (SLG Celje), nagrado za dosežke v ljubiteljskem gledališču pa je prejela Mira Rebernik Žižek, članica Kulturnega društva Ivan Kaučič Ljutomer. Nagrado za študenta dramske igre je prejel Žiga Udir (AGRFT).

Mira Rebernik Žižek, vodja Območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije in dolgoletna članica Kulturnega društva Ivan Kaučič Ljutomer je Severjevo nagrado prejala za življenjske dosežke v slovenskem ljubiteljskem gledališču. Mira se z igro ukvarja že od rane mladosti, nastopila pa je v zelo raznolikih gledaliških vlogah, aktivno pa sodeluje tudi pri oblikovanju kulturnih programov, promoviranju, ustvarjanju in režiranju ljubiteljske gledališke igre.

Danes je Mira bila sprejeta tudi pri županji Občine Ljutomer mag. Olgi Karba ter za dosežke prejela monografijo Ljutomera.

Severjeva nagrada je še eno veliko priznanje ustvarjalcem KD Ivan Kaučič Ljutomer, saj je pred kratkim Linhartovo plaketo prejel Srečko Centrih, prav tako dolgoletni član KD Ivan Kaučič.


Več v Kultura in izobraževanje