V Europarku poteka največji Lego festival doslej

Nepozabna Lego dogodivščina v Europarku

Prlekija-on.net, sreda, 22. januar 2020 ob 14:381
Lego festival v Europarku

Lego festival v Europarku

V mariborskem Europarku obiskovalce že od četrtka, 16. januarja, navdušuje največji Lego festival doslej. Obiskovalci si lahko na nakupovalnih ulicah ogledajo kar 15 različnih 3D-skulptur v naravni velikosti. Med njimi so tudi kavboj Jelko (Woddy) in vesoljski ranger Ken Kozmoblisk (Buzz Lightyear) iz risanega filma Svet igrač, Darth Vader iz filmske sage Vojna zvezd, priljubljeni rdeči dirkalnik Strela McQueen (Lightning Mcqueen) ter mnoge živali. Če tudi vi ne želite zamuditi velikanskih skulptur iz legendarnih kock, lahko obiščete Lego festival v največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije še vse do nedelje, 26. januarja.

Nepozabno druženje za vso družino

Lego festival je v mariborskem nakupovalnem središču že do sedaj postregel z veliko mero zabave in ustvarjalnosti. Medtem ko so si ljubitelji Lego kock ogledali razstavo velikanskih skulptur, so otroci v Lego igralnicah dokazali, da domišljija resnično ne pozna meja. Obiskovalec Aleš nam je zaupal: »Že kot otrok sem užival v ustvarjanju z Lego kockami. Zelo sem vesel, da svoje navdušenje lahko delim tudi s svojimi otroki. Lego skulpture so neverjetne. Otroci so se veselo slikali z Duplo žabo, jaz pa z Darth Vaderjem.« Med obiskovalci Lego festivala je bil tudi poskočni muzikant Dejan Krajnc, ki se je prav tako postavil ob bok zloglasnemu liku iz Vojne zvezd.

Pridružite se Lego dogodivščini

Za vse obiskovalce so Lego igralnice odprte vsak dan. Od ponedeljka do sobote lahko v njih ustvarjajo od 10. do 12. ure in od 16. do 19. ure, medtem ko so v nedeljo odprte med 10. in 12. uro. Otroci lahko svoje konstruktorske ideje uresničijo ob koncu tedna in se na Lego tekmovanjih potegujejo za simpatične nagrade. Preizkusijo se lahko v sestavljanju mini skulptur in najvišjega stolpa, tekmujejo v »Lego ribarjenju« ali pa sodelujejo na dirki z Lego tehnic. Tekmovanja bodo potekala v petek, 24. januarja, ob 17. in 18. uri, v soboto, 25. januarja, ob 10. in 11. uri ter ob 17. in 18. uri in v nedeljo, 26. januarja, ob 10. in 11. uri.

Lego kocke nato še v Celju in v Ljubljani

Lego festival lahko v mariborskem Europarku obiščete vse do nedelje, 26. januarja. Nato bo od torka, 28. januarja, do četrtka, 6. februarja, Lego festival razveseljeval v Citycentru Celje. Obiskovalci ljubljanskega Cityparka pa bodo skulpture iz Lego kock lahko občudovali od nedelje, 9. februarja, do srede, 19. februarja.

Foto: Bojan Mihalič in Europark Maribor



Več v Zanimivosti