Slovenijo bo na Evroviziji zastopala Ana Soklič

V Rotterdamu bo nastopila v prvem polfinalnem večeru, ki bo 12. maja, predstavila pa se bo s pesmijo Voda

Prlekija-on.net, sobota, 22. februar 2020 ob 22:181
Ana Soklič - Voda

Ana Soklič - Voda

Na letošnji Emi se je predstavilo 12 izvajalcev - Simon Vadnjal s pesmijo Nisi sam, Gaja Prestor z Verjame vase, Ana Soklič s pesmijo Voda, skupina Inmate s pesmijo The Salt, Manca Berlec s pesmijo Večnost, Tinkara Kovač s Forever, Božidar Wolfand - Wolf s pesmijo Maybe Someday, Klara Jazbec s Stop the World, skupina IMSET s Femme fatale in Lina Kuduzović s pesmijo Man like u, za zmago pa sta se potegovala tudi novinca, ki sta zmagala na predizboru Ema Freš, Saška s Še kar lovim tvoj nasmeh in skupina Parvani Violet s pesmijo Cupid.

Sistem glasovanja je bil enak kot lani - po predstavitvi vseh skladb je tričlanska žirija, ki so jo sestavljale Darja Švajger, Nuša Derenda in Maja Keuc, izbrala dve superfinalistki, To sta bili Ana Soklič in Lina Kuduzović. Superfinalistki sta se nato predstavili še enkrat, med njima pa so gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem nato izbrali zmagovalko.

Po glasovanju je nato velika zmagovalka Eme 2020 postala Ana Soklič, ki nas bo na izboru za pesem Evrovizije v Rotterdamu zastopala s pesmijo Voda. V Rotterdamu bo nastopila v prvem polfinalnem večeru, ki bo 12. maja, finalni večer pa bo na sporedu 16. maja.

 

Čestitke Anna Soklich, zmagovalki EME 2020!

Objavil/a EMA - Eurovision Slovenia dne Sobota, 22. februar 2020

Znani sta superfinalistki! Čestitke Anna Soklich in Lina Kuduzović!

Objavil/a EMA - Eurovision Slovenia dne Sobota, 22. februar 2020


Več v Slovenija