Miro Cerar izstopil iz SMC

Med drugim je v izjavi zapisal, da izstopa iz stranke, saj ne želi biti član, kaj šele častni predsednik stranke, ki je ostala brez časti

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. marec 2020 ob 12:30
Miro Cerar

Miro Cerar

"Danes izstopam iz stranke, ki sem ji posvetil šest let svojega življenja - in zanjo zastavil svoje ime. SMC že davno ni več Stranka Mira Cerarja - a žal tudi nič več Stranka modernega centra," je zapisal prvi predsednik in ustanovtelj SMC Miro Cerar v uvodu izjave ter dodal, da izstopa iz stranke, saj ne želi biti član, kaj šele častni predsednik stranke, ki je ostala brez časti. Ob tem je pozval tudi poslance SMC, naj začnejo misliti s svojo glavo, če se to ne zgodi, pa poziva člane SMC, naj iz nje izstopijo.

Do Cerarjeve odločitve je prišlo po vstopu SMC v koalicijo z Janezom Janšo. Kot je pojasnil Cerar, to ni več njegova stranka, ker ni več verodostojna v uresničevanju svojih ustanovnih vrednot, ker njeno vodstvo ne vidi več dlje od samih sebe, niti do članov, kaj šele do volivcev.

Cerar, ki je bil od zadnjega kongresa častni predsednik SMC, je še zapisal, da so strankini poslanci pozabili ne le, kdo jih je povabil k skupnemu projektu, ampak predvsem, kdo jih je izvolil.

Celotno izjavo si lahko preberete spodaj.

IZSTOP IZ Stranka SMC Danes izstopam iz stranke, ki sem ji posvetil šest let svojega življenja – in zanjo zastavil...

Objavil/a Dr. Miro Cerar dne Ponedeljek, 02. marec 2020


Več v Slovenija