V Rušah je potekalo četrto srečanje slovenskih županj

Srečanja se je udeležila tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba

Prlekija-on.net, četrtek, 5. marec 2020 ob 08:04
Srečanje županj v Rušah, foto: Občina Ruše

Srečanje županj v Rušah, foto: Občina Ruše

Županja Občine Ruše, Urška Repolusk in Skupnost občin Slovenije, sta v torek, 3. marca, v prostorih Medgeneracijskega centra DANica Ruše, organizirali 4. srečanje Kluba županj.

Po pozdravu županje Urške Repolusk je sledil pogovor o področju dolgotrajne oskrbe z gosti, direktorjem Doma Danice Vogrinec, mag. Markom Slavičem, direktorico Doma starejših občanov Tezno, mag. Jasno Cajnko in županjo Občine Cirkulane, Antonijo Žumbar.

Ob koncu obiska v Rušah, so si županje ogledale tudi Športni park Ruše, popoldansko druženje pa so nadaljevale na dogodku Krepimo sledimo, ki je bil namenjen praznovanju 8. marca, mednarodnega dne žensk, dan praznovanja ekonomske, politične in socialne enakopravnosti in enakosti žensk. Med 212 slovenskimi občinami v Sloveniji, občino vodi 22 županj. Srečanja se je udeležila tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba.

Soorganizator srečanja je bila Skupnost občin Slovenije, ki je največje reprezentativno združenje lokalnih skupnosti v Sloveniji in šteje 178 članic. Občine članice prihajajo iz vseh področij Slovenije, združuje pa jih prepričanje, da je za razreševanje mnogih problemov, s katerimi se občine srečujejo, potrebno sodelovati, izmenjavati izkušnje ter združevati moči.

Županja Občine Ruše in Skupnost občin Slovenije sta danes, 3. marca 2020, v prostorih Medgeneracijskega centra DANica...

Objavil/a Občina Ruše dne Torek, 03. marec 2020


Več v Kultura in izobraževanje