Na letalu, ki je pristalo v Ljubljani, pri eni osebi ugotovili okužbo s koronavirusom

Potniki, ki so bili na letalu Turkish Airlines, let številka 1061, naj skrbno opazujejo svoje zdravstveno stanje in se ob pojavu slabega počutja, znakov okužbe dihal (kašljanje, oteženo dihanje) ali vročine, po telefonu posvetujejo z zdravnikom

Prlekija-on.net, sobota, 14. marec 2020 ob 13:28
Okuženi je bil na letalu Turkish Airlines

Okuženi je bil na letalu Turkish Airlines

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), je sporočil, da so na letalu Turkish Airlines, let številka 1061, ki je pristalo v Ljubljani 10. 3. 2020, ob 8.45, bila oseba, pri kateri so ugotovili okužbo s koronavirusom.

"Potniki, ki so bili na omenjenem letu, naj skrbno opazujejo svoje zdravstveno stanje in se ob pojavu slabega počutja, znakov okužbe dihal (kašljanje, oteženo dihanje) ali vročine, po telefonu posvetujejo z zdravnikom," sporočajo.

Svetujejjo, da že pred pojavom morebitnih simptomov dosledno upoštevajo higenske nasvete in nasvet o zmanjšanju socialnih stikov, ki bi vodili v prenos okužbe (predvsem omejijo tesnejše stike na razdalji manjši od 1,5 m).

Priporočila najdete na tej povezavi


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Slovenija