Vlada pripravlja odlok, po katerem bo gibanje omejeno na ozemlje lastne občine

V pripravi je omejitev gibanja na ozemlje lastne občine

Prlekija-on.net, sobota, 21. marec 2020 ob 12:172
V pripravi je omejitev gibanja na ozemlje lastne občine

V pripravi je omejitev gibanja na ozemlje lastne občine

Na izjavi za javnost so v kriznem štabu napovedali nove ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa. Vlada RS tako pripravlja odlok, po katerem bo gibanje omejeno na ozemlje lastne občine. Uradni govorec kriznega štaba Jelko Kacin je v izjavi za javnost povedal, da ukrep omejitve gibanja na ozemlje lastne občine še ni povsem dorečen.

Želijo ga pripraviti tako, da bo "čim bolj življenjski": "Da vam ne bi onemogočil življenja, da vam ne bi onemogočil prihajanja na delo, da ne bi povzročil težav pri oskrbi vaših staršev, oziroma ljudi, za katere morda skrbite na ozemlju druge občine." Usklajujejo ga na medresorski ravni. "Ti ukrepi so dobronamerni in govorijo o tem, kaj bomo morali storiti takrat, ko bo bolezen začela napredovati hitreje," je pojasnil.

Naj ne bo gneče v turističnih središčih

Kacin je še pozval prebivalce, naj bodo odgovorni in ta konec tedna ne "okupirajo turističnih središč", saj če bo gneča, nismo dosegli nič, je poudaril.

Izjavo glede ukrepov, povezanih z aktualnim stanjem v zvezi z epidemijo bolezni COVID-19, na kateri sta sodelovala minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in uradni govorec Kriznega štaba RS Jelko Kacin, si lahko ogledate tukaj.

Pozneje so sicer povedali, da naj bi odlok pripravili za omejitev gibanja na območju pokrajin, ne občin.



Več v Slovenija