Zbrali 1.713 evrov za Cvetko Kšela

Uspel dobrodelni koncert

Branko Košti, nedelja, 6. marec 2011 ob 09:15
Moderatorki in humorist Tona

Moderatorki in humorist Tona

Dvorana kulturnega doma pri Mali Nedelji je bila v petek zvečer skoraj premala za vse, ki so se odzvali vabilu na dobrodelni koncert "Darujem zate", na katerem smo zbirali denarna sredstva za zdravljenje naše rojakinje Cvetke Kšela, obolelo z boleznijo motoričnega nevrona. Cvetka je bila rojena v Kuršincih, v tem kraju je preživela otroška in najstniška leta, sedaj že vrsto let z družino živi v Radencih.
Ker pri nas njene bolezni ne zdravijo, se zdravi v tujini, stroški so zelo visoki, naša zdravstvena zavarovalnica jih ne pokriva, družina in svojci jih niso v stanju v celoti pokriti.

Prireditev je organiziralo KD Anton Krempl od Male Nedelje ob pomoči dijakinj gimnazije Ormož, domačinke Sare Munda in Sonje Zemljič, ki v okviru šolskih obveznosti opravljata raziskovalno nalogo s področja dobrodelnosti. V več kot dveurnem programu so se predstavili ansambli Modri zaklad, Obrani do kosti, Itak kvintet, Prleški frajtonarji Alojza Grnjaka, Družina Stajnko, etno skupine Künštni Prleki, Godci ljudskih viž KD Manko Golar in Fantje od Male Nedelje, pevka Nina Blagovič, pianist Tomaž Zamuda, plesna skupina Plegimo, humoristi Tona ter Marsel in junaki, Franček in Micika in otroška folklorna skupina OŠ Mala Nedelja.

Nastopajočim, obiskovalcem in vsem sodelujočim pri pripravi in izvedbi koncerta se je za njihov prispevek zahvalil predsednik KD Branko Košti in jih seznanil, da je bilo z vstopnino in prostovoljnimi prispevki zbranih 1.713,00 evov. Sredstva bodo v ponedeljek nakazana na račun, odprt za Cvetko pri RK G. Radgona.

Pred slabim mesecem dni so dobrodelni koncert za Cvetko organizirali tudi v Radencih.


Več v Kultura in izobraževanje