Travner odredil strokovni nadzor na PU Murska Sobota

Anton Travner: Včerajšnji dogodek je eden tistih, ki po krivici prizadene dobro ime vseh policistov

Prlekija-on.net, sreda, 10. junij 2020 ob 19:49
Rop bančne ustanove na Cankovi

Rop bančne ustanove na Cankovi

Na včerajšnji dogodek se je odzval v. d. generalnega direktorja policije mag. Anton Travner: "Včerajšnji dogodek na Cankovi v Murski Soboti je eden tistih, ki po krivici prizadene dobro ime vseh policistov, ki pošteno in predano opravljajo policijske naloge. Iskreno obžalujemo, da je eden od naših zaposlenih tako grobo prestopil mejo zakonitega in dopustnega, kar se nikoli ne bi smelo zgoditi. A v tako številčni instituciji, kot je Policija, žal občasno odkrijemo tudi take primere. V slehernem od teh odločno ukrepamo in izpeljemo vse potrebne delovnopravne postopke oziroma nemudoma obveščamo Specializirano državno tožilstvo RS, ki v primeru kaznivih dejanj prevzame nadaljnje postopke," je povedal.

Tako je bilo tudi v tem primeru. Takoj po dogodku je Travner odredil tudi strokovni nadzor na področju organiziranja kadrovskih ukrepov, preiskovanja kaznivih dejanj in zagotavljanja notranje varnosti v policiji na Policijski upravi Murska Sobota, da se ugotovijo tudi vsa ostala dejstva in okoliščine.

Damir Ivančić

Policista že obravnavali zaradi odklonskih ravnanj, po ropu je storil samomor


"V Policiji si z različnimi ukrepi nenehno prizadevamo za preprečevanje odklonskih dejanj v najširšem smislu, tako z različnimi preventivnimi programi osveščanja in pomoči zaposlenim kot tudi s sistemom zagotavljanja notranje varnosti. Ni policije na svetu, ki se s takimi primeri ne bi srečevala, ključno pa je, da sistem odgovorno in brez sprenevedanja odreagira in anomalije tudi odpravi," je še povedal.

Poškodovanemu občanu je ob tem zaželel čim prejšnje okrevanje, družini pokojnega policista, s katero globoko sočustvuje, pa je izrekel iskreno sožalje ob tej tragični izgubi.

Rop bančne ustanove na Cankovi

Bančni ropar, ki je umrl po storitvi ropa, je bil policist




Več v Črna kronika