Maske so ponovno obvezne

Zaščitne maske bodo ob razkuževanju rok obvezne v zaprtih javnih prostorih in v javnih prevoznih sredstvih

Prlekija-on.net, sreda, 24. junij 2020 ob 14:46
Maske so spet obvezne

Maske so spet obvezne

Na izjavi po današnji seji vlade sodelujejo minister za zdravje Tomaž Gantar, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj in vladni govorec Jelko Kacin. Kacin je v uvodu povedal, da se je vlada seznanila z Oceno epidemiološke situacije v državah EU in schengenskega območja, Balkana ter italijanskih regijah, ki jo je pripravil NIJZ in odločila, da se iz seznama epidemiološko varnih držav na dan 25. 6. 2020 črtata Luksemburg in Črna gora. "Državi se nahajata v tako imenovani »oranžni coni«, ko se odločitev o napotitvi v karanteno sprejemne glede na stanje osebe, ki želi prečkati slovensko mejo."

V torek je bilo zabeleženih sedem novih okužb

Tudi v torek zabeležili nove okužbe


Glede na oceno epidemiološke situacije pa je vlada na tako imenovani "rdeči" seznam z uveljavitvijo 25. 6. 2020 dodala Portugalsko in Albanijo. "Vsi, ki v Slovenijo prihajajo iz teh držav, morajo v 14-dnevno karanteno, razen 2., 3., 4., 5., 6. in 7. točke 10. člena Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19." Vlada je danes tudi skrajšala veljavnost negativnega testa na COVID-19 iz treh dni na 36 ur, da bi se izognila zlorabam, ki so jim bili priča.

Minister za zdravje Tomaž Gantar, pa je ob tem povedal, da je vlada glede na slabšanje epidemiološke slike sprejela sklep o ponovni obvezni uporabi zaščitnih mask. Zaščitne maske bodo ob razkuževanju rok obvezne v zaprtih javnih prostorih in v javnih prevoznih sredstvih.



Več v Slovenija