Odstopila minister za notranje zadeve in generalni direktor policije

Hojs je kot razlog navedel, da mu obstoječa zakonodaja in pristojnosti, ki jih ima kot minister, ne omogočajo depolitizacije in sprememb v policiji

Prlekija-on.net, torek, 30. junij 2020 ob 13:37
Aleš Hojs je o odstopu povedal na novinarski konferenci

Aleš Hojs je o odstopu povedal na novinarski konferenci

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je na današnji novinarski konferenci sporočil, da je nepreklicno odstopil s položaja. Premier Janez Janša je njegov odstop sprejel. Hojs je na koncu novinarske konference po novinarskem vprašanju glede komentarja na hišne preiskave pri gospodarskem ministru Zdravku Počivalšku, povedal, da je 15 minut pred začetkom konference podal svoj odstop z mesta notranjega ministra.

Glede današnjega dogajanja meni, da gre za politično motivirano delo in za politične postopke. "Težko me boste prepričali, da ne gre za politično policijo, da ne gre za to, da policija ni v službi državljanov, ampak v službi globoke države," je med drugim povedal.

Hojs je celotno odstopno izjavo objavil na Twiterju, kot razlog pa je navedel, da mu obstoječa zakonodaja in pristojnosti, ki jih ima kot minister, ne omogočajo depolitizacije in sprememb v policiji.

Odstopno izjavo je podal tudi generalni direktor policije Anton Travner.



Več v Slovenija