Je na slovenski obali res nepopisna gneča? To so naše izkušnje.

Na plaži smo vsak dan brez težav našli prostor v senci in odmik od drugih obiskovalcev na priporočenih 1,5 metra ter v morju na priporočenih 2 metra. Gnečo na plažah pa seveda najdete povsod, če jo iščete.

Prlekija-on.net, petek, 7. avgust 2020 ob 19:386
Na plaži v Ankaranu

Na plaži v Ankaranu

V zadnjih tednih v večini medijev lahko beremo, da je slovenska obala oblegana s strani, predvsem domačih turistov, ki "hodijo eden po drugem". Mi smo stanje preverili na eni izmed ankaranskih plaž pri enem največjih obmorskih kampov pri nas, na višku sezone v drugi polovici julija in najbolj vročem letošnjem julijskem tednu. Po našem videnju obiskovalcev ni bilo nič več, kot prejšnja leta, le struktura le-teh se je spremenila v prid slovenskim turistom, predvsem zaradi koriščenja turističnih bonov.

Na plaži smo vsak dan brez težav našli prostor v senci in odmik od drugih obiskovalcev na priporočenih 1,5 metra ter v morju na priporočenih 2 metra. V morju tudi nikoli ni bilo gneče, brez težav so kopalci lahko med sabo bili odmaknjeni deset metrov ali več. Več ljudi je sicer bilo ob koncih tedna, a še vedno je bilo več kot dovolj prostora za vse, tako na plaži kot v morju.

Gnečo na plažah pa seveda najdete povsod, če jo iščete. Nekatere priljubljene plaže so bolj obljudene kot druge. A kljub majhni slovenski obali, se vedno lahko najde prostor, kjer boste praktično sami.

Vse fotografije so nastale med 18. in 25. julijem, med 10. in 17. uro.



Več v Slovenija