Strokovna skupina za COVID-19 predlaga karanteno za prehod iz Hrvaške, Hojs napoveduje strožji režim

Po zapisu notranjega ministra bi strožji režim na meji lahko bil uveden v naslednjem tednu. Svojemu zapisu na Twitterju je dodal tudi ključnik #karantena.

Prlekija-on.net, petek, 14. avgust 2020 ob 20:17
Bo ob prihodu s Hrvaške kmalu potrebno v karanteno?

Bo ob prihodu s Hrvaške kmalu potrebno v karanteno?

Danes se je na Twitter računu že oglasil vladni govorec za COVID-19, Jelko Kacin, ki je napovedal, da bo vlada ukrepala, da se šolsko leto začne pravočasno in v celoti. "Rezultati testiranj za COVID-19 skrbijo vse. Uvoza iz Hrvaške je vse (pre) več, zdaj še iz južne Dalmacije. Mladi, več in več. Vlada bo ukrepala, da se šolsko leto začne pravočasno in v celoti. Nihče, ne otroci, dijaki, ne starši in učitelji ne bodo talci neodgovornih (nočnih) zabav.," je zapisal, kjer se je odzval na podatke o številu primerov novega koronavirusa na Hrvaškem in vnosa okužb v Slovenijo.

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah zabeležili skupno več kot 200 novih okužb s koronavirusom, kar je največje dnevno število novih okužb od začetka epidemije na Hrvaškem.

Kacin se je odzval na podatke o številu primerov novega koronavirusa na Hrvaškem in vnosa okužb v Slovenijo

Jelko Kacin: Napovedi niso dobre


Strokovna svetovalna skupina za COVID-19 predlaga uvedbo karantene

Vodja svetovalne skupine za COVID-19 Bojana Beović je po poročanju TV Slovenija povedala, da "strokovna svetovalna skupina na vsak način predlaga, da se za prehod iz Hrvaške v Slovenijo uvede karantena". Poudarila je, da karantene ne bo mogoče uvesti takoj, kot bi si želeli. "Vendarle je potrebno, da se slovenski državljani vrnejo v Slovenijo. Odšli so, ko so bile razmere drugačne. Ampak v nekaj dneh bo treba to mejo začeti nadzorovati s karanteno," je še povedala po poročanju TV Slovenija.

Na Twitterju pa se je oglasil tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs: "Okužbe, ki prihajajo iz Hrvaške nas vodijo do strožjega režima vstopa v Slovenijo, verjetno že v prihodnjem tednu. Na podlagi rezultatov testiranj preko vikenda in v ponedeljek, bo Vlada RS prisluhnila predlogom strokovne skupine za COVID-19 in na podlagi epidemiološke ocene zaostrila vstop," je zapisal Hojs ter zapisu dodal ključnik #karantena.

Hrvaška

Hrvaška sredi avgusta na rdeči seznam? Vladni govorec pojasnjuje.


Eno okužbo so zabeležili v občini Gornja Radgona

V četrtek zabeležili največ novih okužb po koncu epidemije, eno tudi v občini Gornja Radgona




Več v Slovenija