Iz četrtka na petek je MMP Gruškovje prečkalo več kot 10.000 vozil, iz petka na soboto pa 11.000

Vse, ki so proti domu namenjeni v prihodnjih dneh prosijo, da se na pot pripravijo, da za prehod meje izberejo kakšen manj obremenjen mejni prehod.

Prlekija-on.net, sobota, 22. avgust 2020 ob 12:46
Mirko Skuhala

Mirko Skuhala

Ob 11. uri so bile na našem najbolj obremenjenem mejnem prehodu odprte 4 vstopne kolone, čakalna doba za vstop je znašala približno 1 uro. V skladu s kadrovsko razpoložljivostjo so tudi na MMP Gruškovje prilagodili svoje delo. Iz četrtka na petek je mejni prehod prečkalo več kot 10.000 vozil, iz petka na soboto pa 11.000. Čakalna doba je znašala približno uro in pol.

Več informacij o čakalnih dobah lahko potniki najdejo na spletni strani www.promet.si
Višina nadomestila je odvisna od vzroka za izdajo odločbe o karanteni

Vračanje iz države na rdečem seznamu: v karanteno praviloma brez nadomestila plače


Vse, ki so proti domu namenjeni v prihodnjih dneh prosijo, da se na pot pripravijo, da za prehod meje izberejo kakšen manj obremenjen mejni prehod. Z vrnitvijo naj ne čakajo na zadnji trenutek, oziroma se odpravijo pravočasno, saj lahko na poti naletijo na kakšne nepredvidljive dogodke in se lahko zaradi tega zgodi, da bodo prispeli do meje prepozno, oziroma v ponedeljek po polnoči.

Če se bodo znašli v koloni, ljudi pozivajo, da so strpni in potrpežljivi ter da upoštevajo prometne in tudi mejne predpise.

Pomočnik komandirja PMP Gruškovje Mirko Skuhala je ob tem podal kratko izjavo na mejnem prehodu.

Se odpravljaš domov?

Se odpravljaš domov? Informacije o čakalnih dobah na meji: www.promet.si za prehod meje izberi kakšen manj obremenjen mejni prehod Z vrnitvijo ne čakaj na zadnji trenutek, odpravi se pravočasno, saj lahko na poti naletiš na nepredviden dogodek če se znajdeš v koloni, bodi strpen in potrpežljiv, upoštevaj prometne in mejne predpise

Objavil/a Policijska uprava Maribor / Police Directorate Maribor dne Sobota, 22. avgust 2020
Vlada je sprejela sklep o uvrstitvi Hrvaške na rdeči seznam

Hrvaška gre na rdeči seznam. Čas za vrnitev brez karantene do ponedeljka zvečer.




Več v Gospodarstvo