S septembrom se šola pričenja tudi za najboljše človekove prijatelje

V ŠKD Ljutomer – Križevci pričenjajo z jesenskimi tečaji šolanja psov

Branko Košti, ponedeljek, 31. avgust 2020 ob 17:39
Spoznavno srečanje na poligonu v Lukavcih

Spoznavno srečanje na poligonu v Lukavcih

Vzgoja in šolanje psa sta zelo pomembna dejavnika že od rane mladosti naprej, torej od trenutka, ko dobimo novega člana domov, v njemu še tuje okolje. Začetek skupnega bivanja (običajno drugi mesec starosti psa) je torej idealen čas, da se pridružite izkušeni ekipi inštruktorjev ŠKD Ljutomer - Križevci. V društvu s 35-letnimi izkušnjami šolanja in vzgoje psov namreč v začetku septembra pričenjajo z jesenskimi tečaji šolanja psov.

Prvo, spoznavno srečanje z novimi tečajniki, psi in lastniki - vodniki, so opravili v nedeljo, 30. avgusta na enem najlepših in najbolje opremljenih vadišč v Sloveniji, v Lukavcih. Na njem so tečajnike seznanili s protokoli, ki veljajo ob prihodu na vadišče in med samim delom na poligonu. Prav tako so vodniki dobili navodila glede opreme psov in potrebnimi rekviziti, katere bodo uporabljali pri šolanju.

S tečaji pričenjajo v četrtek, 3. septembra ob 17. uri, kjer se jim s svojimi kosmatinci lahko pridružite, še pred tem pa morate izpolniti E- prijavnico, ki jo najdete na spletni  strani ŠKD Ljutomer – Križevci. V tečaj lahko pripeljete mladičke vseh pasem in tudi mešančke, starejše od osmih tednov.



Več v Kultura in izobraževanje