Slovenija najboljša počitniška destinacija za leto 2021

Prisluhnili so različnim popotnikom, od deskarjev, ljubiteljev arhitekture do gastronomskih sladokuscev. Tako so določili seznam 21 najbolj zanimivih turističnih destinacij, ki po njihovem mnenju v prihodnjem letu ne smejo ostati neopazne.

Prlekija-on.net, četrtek, 10. september 2020 ob 17:35
Slovenija

Slovenija

Condé Nast Traveller, svetovno znana luksuzna revija za potovanja, namenjena vrhunskim doživetjem najzahtevnejših popotnikov, je tudi letos objavila seznam najboljših počitniških destinacij za leto 2021. Na najvišje mesto je tokrat uvrstila Slovenijo, sledita ji angleški Yorkshire in portugalski Melides. Umestitev Slovenije na sam vrh tako referenčnega seznama je še ena potrditev kakovosti, unikatnosti in zanesljivosti naše turistične ponudbe.

Revija Condé Nast Traveller je tudi letos zelo skrbno zbirala med najboljšimi počitniškimi destinacijami za leto 2021, z raznoliko geografsko paleto potovanj. Prisluhnili so različnim popotnikom, od deskarjev, ljubiteljev arhitekture do gastronomskih sladokuscev. Tako so določili seznam 21 najbolj zanimivih turističnih destinacij, ki po njihovem mnenju v prihodnjem letu ne smejo ostati neopazne. Najvišje mesto na lestvici je zasedla Slovenija, sledijo ji Yorkshire, Melides, Združeni Arabski Emirati, El Hierro, Kimberley, Accra, Amazonski deževni gozd, Helsinki, Dominikanska Republika in druge privlačne destinacije.

»Slovenija več kot očitno postaja globalna zelena butična destinacija za najzahtevnejše obiskovalce, ki iščejo raznolika, aktivna, zelena in 5-zvezdična doživetja. Današnja uvrstitev Slovenije na vrh še ene referenčne lestvice je še ena potrditev več, da smo na pravi poti in da je prihodnost na naši strani«, je povedal minister Zdravko Počivalšek.Več v Slovenija