Slovenski Jeruzalem krasi naslovnico koledarja največje turistične agencije na Japonskem

Največja turistična agencija na Japonskem, JTB, je za naslovnico koledarja za leto 2021 z naslovom »Prelepi kraji, ki jih moraš v življenju obiskati vsaj enkrat« izbrala slovenski Jeruzalem.

Prlekija-on.net, petek, 11. september 2020 ob 15:35
Naslovnica koledarja, foto: Veleposlaništva Republike Slovenije na Japonskem

Naslovnica koledarja, foto: Veleposlaništva Republike Slovenije na Japonskem

Največja turistična agencija na Japonskem, JTB, je za naslovnico koledarja za leto 2021 z naslovom "Prelepi kraji, ki jih moraš v življenju obiskati vsaj enkrat" izbrala slovenski Jeruzalem, so danes sporočili iz Veleposlaništva Republike Slovenije na Japonskem.

Naselje Jeruzalem sicer spada pod občino Ljutomer in je najmanj naseljeno naselje v ljutomerski občini. Je razloženo vinogradniško naselje v Ljutomersko-Ormoških goricah, s središčem na slemenu okoli cerkve Žalostne Matere božje iz leta 1652. Naselje je iz zgodovine znano tudi po dogodku iz leta 1664, ko so pogumne prleške ženske ugnale turško četo, ki se je prek Jeruzalema vračala iz bitke pri Monoštru. O tem še danes priča krajevno ime Babji Klanec.

Danes se ime Jeruzalem pojavlja predvsem v promociji Destinacije Jeruzalem Slovenija, ki ga razvijajo občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž s partnerji.

Jeruzalem Slovenija

Predstavili videoposnetke za promocijo destinacije Jeruzalem Slovenija


Jeruzalem

Destinacija Jeruzalem brez Občine Ljutomer, ki ustanavlja svojo blagovno znamko


Jeruzalem

V občini Ljutomer najmanj prebivalcev živi v naselju Jeruzalem, največ pa na Cvenu




Več v Zanimivosti