Z avtodomom k Trojiškemu jezeru

V Sveti Trojici upirajo vse moči v kakovost življenja svojih občanov ter v privabljanje turistov. Uredili so postajališče za avtodome in preplastili športno igrišče.

Aleksandra Papež, sreda, 16. september 2020 ob 08:46
Športno igrišče in postajališče za avtodome

Športno igrišče in postajališče za avtodome

V Občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah so v torek, 15. septembra, odprli postajališče za avtodome v bližini Trojiškega jezera, za katerega so pridobili sredstva na razpisu Evropskega sklada za kmetijstvo in razvoj podeželja. Vzorno urejeno postajališče pozdravi mimo vozeče že ob vstopu v občino.

V prihodnjem tednu pa bo zaključena tudi preplastitev šolskega športnega igrišča z umetno maso, ki jo izvajajo s podporo Fundacije za šport.

Prvo plast nanosa predstavlja reciklirana guma, ki se ji dodaja pesek, nato pa še poliuretansko lepilo. Druga preplastitev pa je akrilna barva, ki zapolni pore, tako da nastane gladka površina. V končni fazi izvajalec Flora Sport, Andrej Kosi, nariše še črte. Tovrstna preplastitev naj bi zdržala najmanj 15 let.

V tem tednu je mimoidoče že pozdravila prijetna oranžna barva igrišča za košarko in odbojko, v zaključni fazi pa je tudi že nogometno igrišče. »To ni le pridobitev osnovne šole in vrtca v neposredni bližini, temveč tudi naših športnih društev in vseh, ki se rekreirajo.« je povedal župan občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah, David Klobasa.

Igrišče bo že prihodnji teden pripravljeno za uporabo. »Gibati in zadrževati se na svežem zraku je izjemnega pomena, preplaščeno in barvito igrišče pa je pri tem odlična spodbuda.« so zadovoljni občani.

Za oba navedena projekta je občina pridobila okoli 50 tisoč evrov sredstev.

Foto: David Klobasa



Več v Gospodarstvo