Iz MIZŠ sporočili, kakšno je trenutno stanje okužb s Covid-19 v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah

Trenutno ni razloga, da bi v šoli pouk potekal kako drugače sporočajo iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ).

Prlekija-on.net, petek, 18. september 2020 ob 15:05
Z virusom Covid-19 je trenutno okužen en vrtčevski otrok, 55 osnovnošolcev in 23 srednješolcev

Z virusom Covid-19 je trenutno okužen en vrtčevski otrok, 55 osnovnošolcev in 23 srednješolcev

Tudi po tretjem tednu šolskega leta 2020/2021 podatki kažejo, da se bo pouk odvijal po zelenem modelu B, kar pomeni, da učenke in učenci ter dijakinje in dijaki obiskujejo pouk v šoli. Trenutno ni razloga, da bi bilo drugače, sporočajo iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ).

Na dan 17. september 2020 je bilo med zaposlenimi v vrtcih 31 takšnih, pri katerih je bil ugotovljen sum na okužbo, torej jim je bila odrejena karantena, v osnovni šoli je med zaposlenimi takšnih 133, v srednjih šolah pa 16. Okuženih z virusom Covid-19 pa jih je na ta datum devet, ki so zaposleni v vrtcih, 46 zaposlenih v osnovnih in sedem v srednjih šolah.

Jelko Kacin

Maske v zaprtih javnih prostorih obvezne


Med vrtčevskimi otroci je bilo na dan 17. september 2020 v karanteni 31 otrok, v osnovni šoli 208 učenk in učencev ter 82 dijakinj in dijakov srednjih šol. Okužen z virusom Covid-19 pa je na ta dan samo en vrtčevski otrok, 55 osnovnošolcev in 23 srednješolcev.

"V vrtcih in šolah moramo zagotoviti ukrepe, ki bodo omogočali, da vzgojno izobraževalni proces teče dalje in da preprečimo možnost širjenja virusa," so še zapisali pri MIZŠ.

14. septembra je pričel delovati interni kanal poročanja o pojavnostih in oblikah okužbe s Covid-19 v vzgojno-izobraževalnih zavodih (aplikacija). Vanjo ravnateljice in ravnatelji šol in vrtcev dnevno vpisujejo podatke, ki so pomembni za spremljanje in transparentno analizo stanja v vzgojno izobraževalnih zavodih.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Slovenija