V hudi prometni nesreči umrl otrok

Do nesreče je prišlo, ker je 63-letni voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila 38-letne voznice, ki je vozila pred njim.

Prlekija-on.net, sobota, 26. september 2020 ob 08:41
Na tistem odseku so se zgodile tri prometne nesreče

Na tistem odseku so se zgodile tri prometne nesreče

Iz Generalne policijske uprave sporočajo, da se je v petek, 25. septembra, nekaj pred 15. uro na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko v smeri Ljubljane zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega in voznik tovornega vozila. V hudi prometni nesreči je na kraju umrl otrok, potnik v osebnem vozilu.

Do nesreče je prišlo, ker je 63-letni voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila 38-letne voznice, ki je vozila pred njim. Oba voznika sta se pred tem zaradi manjše prometne nesreče in zastoja ob njej umikala na odstavni pas, kjer je prišlo do trčenja. Voznica, ki je bila s kraja odpeljana v UBKC Ljubljana, je bila huje poškodovana, njeno življenje pa je ogroženo. Prav tako je bil poškodovan še drugi otrok v osebnem vozilu, ki pa ni življenjsko ogrožen.

Pri tem je šlo za tri prometne nesreče na tem odseku. Gasilci PGD Stara Vrhnika, Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom izvlekli ponesrečence iz osebnega vozila, pomagali reševalcem NMP Logatec, Cerknica in Postojna pri oživljanju in oskrbi ponesrečencev, odklopili akumulatorje in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. Primorska avtocesta je bila zaradi nesreč med Logatcem in Vrhniko več ur zaprta v smeri proti Ljubljani.

Danes dan, nažalost končujemo z razbremenilnim pogovorom z našim društvenim zaupnikom. Danes smo na avtocesti med...

Objavil/a PGD DOLNJI LOGATEC dne Petek, 25. september 2020



Več v Slovenija