Pouk na daljavo od šestega razreda OŠ naprej

Ukrep o šolanju na daljavo je marsikoga presenetil, obenem pa tudi ni jasno, od katerega razreda točno, bi pouk naj potekal na daljavo, saj je iz dopisa Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki so ga prejeli zaposleni na šolah zapisano, da se učenci od 1. do vključno 5. razreda izobražujejo v šoli, učenci od vključno 6. do 9. razreda pa se izobražujejo na daljavo.

Prlekija-on.net, četrtek, 15. oktober 2020 ob 08:39
Del učencev se bo šolal od doma

Del učencev se bo šolal od doma

"Od ponedeljka naprej bo pouk v osnovnih šolah od razrednega pouka dalje, torej od 5. razreda dalje, potekal na daljavo, enako v srednjih šolah, za visoke šole in univerze pa že velja priporočilo, da izvedejo aktivnosti kolikor je mogoče tudi na daljavo," je v sredo zvečer med drugim ukrepe, kar se tiče šole na daljavo, predstavil predsednik vlade Janez Janša. Nadaljeval je, da po tem tednu sledijo redno planirane takoimenovane krompirjeve počitnice in v tistem tednu se bo presodilo, ali je treba učenje na daljavo podaljšati, eventuelno sprostiti ali dodatno zaostriti, kar bo odvisno od situacije takrat.

Šolanje od doma za osnovnošolce je sicer ukrep, ki je v načrtu vlade za ukrepanje v 2. valu koronavirusne bolezni bil predviden v drugem paketu rdeče faze. Še pred tem so bili predvideni ukrepi, kot so zaprtje trgovskih centrov, šola na daljavo za srednje šole in univerze, zaprtje kulturnih ustanov, splošna prepoved verskih obredov in porok z gosti... 

Janez Janša, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

Janša predstavil nove ukrepe: Od ponedeljka bo pouk v OŠ za starejše otroke potekal na daljavo


Dopis
Iz dopisa ministrstva

Ta ukrep je v sredo tudi marsikoga presenetil, obenem pa tudi ni jasno, od katerega razreda točno, bi pouk naj potekal na daljavo, saj je iz dopisa Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki so ga prejeli zaposleni na šolah zapisano, da se učenci od 1. do vključno 5. razreda izobražujejo v šoli, učenci od vključno 6. do 9. razreda pa se izobražujejo na daljavo.

Drugih navodil zaenkrat ni, šolska ministrica dr. Simona Kustec se še ni odzvala, več pa bo znanega danes po 11. uri, ko bo potekala novinarska konferenca.

Ob 250 hospitaliziranih in 50 na intenzivni negi bi razglasili epidemijo

V katerem primeru bi zapirali šole in vrtce ter omejevali gibanje med občinami?




Več v Slovenija