Vložili skoraj 7000 podpisov za spremembo Zakona o poštnih storitvah

Cilj zakona je med drugim zaustaviti škodljivo zapiranje poštnih poslovalnic na slovenskem podeželju in tudi v mestih, sporočajo.

Prlekija-on.net, torek, 20. oktober 2020 ob 10:25
Sindikat poštnih delavcev Slovenije in SLS sta v DZ RS vložila podpise za spremembo Zakona o poštnih storitvah

Sindikat poštnih delavcev Slovenije in SLS sta v DZ RS vložila podpise za spremembo Zakona o poštnih storitvah

Predstavniki vodstva Sindikata Poštnih Delavcev Slovenije in vodstva Slovenske ljudske stranke so minuli teden v Državni zbor RS vložili skoraj 7000 podpisov za spremembo Zakona o poštnih storitvah (ZPSto-C). Cilj zakona je med drugim zaustaviti škodljivo zapiranje poštnih poslovalnic na slovenskem podeželju in tudi v mestih, sporočajo.

"Zapiranje poštnih poslovalnic predstavlja nižanje kakovosti življenja na slovenskem podeželju in otežuje tudi dostop do poštnih storitev v mestih, na področjih, kjer se poštne poslovalnice zapirajo. Zapiranje poštnih poslovalnic predstavlja tudi neupravičeno in nesprejemljivo ogrožanje delovnih mest poštarjev, ki opravljajo večstransko pomembno vlogo," so ob tem sporočili iz SLS-a ter dodali, da je za SLS "nesprejemljivo, da je že doslej prišlo do množičnega zapiranja poštnih poslovalnic zaradi zahtev po 12 % donosu na kapital pri poslovanju Pošte Slovenije. SLS bo z vsemi političnimi sredstvi preprečila nadaljnje zapiranje poštnih poslovalnic in pričakuje od Vlade RS, da spremeni svoj odnos do te dejavnosti, ter rezerve išče v nerazumnem razmetavanju davkoplačevalskega denarja pri nabavah v zdravstvu, pri velikih infrastrukturnih projektih in pri neracionalnem poslovanju v pomembnem delu državne uprave."



Več v Slovenija