Kaj prinaša peti paket protikorona ukrepov samozaposlenim, družbenikom in kmetom?

Samozaposlenim, družbenikom in kmetom v primeru karantene ali obveznosti varstva otrok pripada tudi od 250 EUR do 750 EUR, a samo, če ne bodo zaprosili za mesečni temeljni dohodek.

Prlekija-on.net, torek, 27. oktober 2020 ob 09:40
Pomoč samozaposlenim, družbenikom in kmetom

Pomoč samozaposlenim, družbenikom in kmetom

Izjava za pridobitev mesečnega temeljnega dohodka za oktober, november in december je že na voljo sporoča Finančna uprava Republike Slovenije. Dostopna je na spletnem portalu eDavki in v mobilni aplikaciji eDavki. Vložiti jo je treba najpozneje do 31. 12. 2020. Izjave ni mogoče vložiti v papirnati obliki.

Samozaposlenim, družbenikom in kmetom v primeru karantene ali obveznosti varstva otrok pripada tudi od 250 EUR do 750 EUR, a samo, če ne bodo zaprosili za mesečni temeljni dohodek. Ukrepa se namreč izključujeta. Obrazec za povračilo izgubljenega dohodka v primeru karantene je na voljo v eDavkih. Vloge ni mogoče vložiti v papirnati obliki.

Sveženj ukrepov na novo uvaja oziroma podaljšuje že veljavne ukrepe

Potrjen nov sveženj ukrepov PKP5. Kaj nam prinaša?


Podrobnosti glede izjave za pridobitev mesečnega temeljnega dohodka in glede povračila izgubljenega dohodka v primeru karantene ali obveznosti varstva otrok so objavljene na teh povezavah.

Podrobnejše informacije so objavljene tudi v pogostih vprašnjih in odgovorih, ki jih najdete spodaj.



Več v Slovenija