Kacina skrbi 11. november, Sveti Martin

Kacin: Čeprav je ponedeljek, bom vendarle z vami delil svojo skrb...

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. november 2020 ob 15:43
Jelko Kacin, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

Jelko Kacin, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

Vladni govorec za COVID-19, Jelko Kacin, je na ponedeljkovi novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 povedal, da da se razmere izboljšujejo v gorenjski regiji, a se žal poslabšujejo v pomurski. Postregel je tudi z nekaterimi podatki okužb določenih krajev: "V Beltincih je bilo včeraj odkritih kar 30 novih okužb, Murska Sobota 12, Lendava 10. Sicer pa žarišča še naprej ostajajo tudi na Ptuju z 28 okužbami, Maribor 27, Ormož 10. Enako število novih okužb je bilo včeraj tudi v Slovenj Gradcu. V Ljubljani je bilo včeraj 40 novih okužb."

Povedal je, da se epidemiološke razmere sicer počasi izboljšujejo. "R je padel pod 1, a ne smemo se veseliti prehitro. Bodimo previdni, razmere po Evropi ostajajo zelo resne. Ostanimo odgovorni, upoštevajmo samozaščitne ukrepe in odložimo vse nepotrebne poti na kasnejši čas."

Več žarišč je v Prekmurju

Kacin: Razmere se žal poslabšujejo v pomurski regiji


Ob koncu novinarske konference je povedal, da nam gre dobro in z upoštevanjem ukrepov nam bo šlo še bolje. A je tudi dodal, da ga nekaj vseeno skrbi: "Čeprav je ponedeljek, bom vendarle z vami delil svojo skrb. Skrbi me 11. november, skrbi me Sveti Martin, ko je druženja več, ko to druženje traja dlje časa in ne smemo si dovoliti, da bi nam ta 11. november pokvaril vse to, kar smo skupaj dosegli do zdaj."

Ob tem spomnimo, da so sicer še vedno v veljavi vsi ukrepi, omejitev druženja na šest oseb, omejitev gibanja med 21. in 6. uro, prepovedane so vse javne prireditve in s tem tudi vsa martinovanja... 

Kacina skrbi druženje ob martinovanju

Vladnega govorca za covid-19 Jelka Kacina skrbi druženje ob martinovanju, ki predstavlja povečano tveganje za širitev novega koronavirusa. Več: https://www.rtvslo.si/slovenija/gantar-se-ne-podpira-sproscanja-ukrepov-za-zajezitev-epidemije/541696

Objavil/a RTVSLO.si dne Ponedeljek, 09. november 2020
V Ormožu beležijo povečano število okuženih javnih uslužbencev

Zaradi povečanega števila okuženih javnih uslužbencev, omejeno poslovanje UE Ormož




Več v Slovenija