Dom Janka Škrabana: Hvaležni bomo vsem, ki bi nam želeli pomagati

Potrebujejo pomoč pri delitvi hrane, pri postiljanju in preoblačenju postelj, transportu materiala in odpadkov ter pomoč stanovalcem.

Prlekija-on.net, sreda, 18. november 2020 ob 16:21
Dom Janka Škrabana

Dom Janka Škrabana

Koronavirus je posegel v naša življenja na vsakem koraku. Ob vseh potrebnih izvedenih zaščitnih ukrepih se je koronavirus prikradel tudi v dom starostnikov, Dom Janka Škrabana. Trenutno je od 71 njihovih stanovalcev okuženih 46. Virus ni zaobšel niti zaposlenih, saj je trenutno zaradi okužbe odsotnih 12 zaposlenih. Manjkajoči kader zapolnjujejo s pomočjo zdravstvenih delavcev okoliških zdravstvenih in zdravstveno varstvenih ustanov. Prav tako so jim v veliko pomoč prostovoljci Karitasa. Za požrtvovalnost so zelo hvaležni, saj jim tovrstna pomoč pomeni veliko. Poziv vsakemu, ki bi jim želel pomagati, velja tudi danes.

Župan poziva: ostanimo doma

Župan poziva občane, da ostanejo doma, saj naj bi se kljub potrjeni okužbi s koronavirusom gibali naokoli


"Zato vse zainteresirane posameznike vabimo, da nam sporočite vašo pripravljenost po pomoči. Takoj, ko se bo pojavila potreba za vašo vključitev, vas bomo kontaktirali. Potrebujemo pomoč pri delitvi hrane, pri postiljanju in preoblačenju postelj, transportu materiala in odpadkov ter pomoč stanovalcem," sporočajo.

V primeru zares izredne situacije iščejo tudi ljudi, ki bi lahko pomagali pri negi in so za to ustrezno usposobljeni. 

Vašo pripravljenost sporočite Domu Janka Škrabana na info@zcm.si ali na civilna.zascita@beltinci.si ali telefonsko številko: 040 717 844.

Svojce prosijo, da za informacije o zdravstvenem stanju stanovalcev pokličejo na telefon 031 718 546 med 11. in 13. uro od ponedeljeka do petka.

Direktor Doma Janka Škrabala Beltinci dr. Hugo Maučec:

V starostni skupini starejših od 85 let je največ smrtnih primerov, več kot polovica vseh

84 odstotkov vseh umrlih zaradi COVID-19 v Sloveniji je starejših od 74 let




Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo